SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlk raund Roma’nın
20.08.2021

Trabzonspor güçlü rakibi Roma karşısında Yeni Malatyaspor karşısında saha çıktığı 11’le çıktı. İlk yarıda her iki takımda adeta birbirini tanıma adına kontrollü bir oyun ortaya koydu. İlk yarıda her iki kaleye de önemli bir top gitmedi. Roma takımının hücum oyuncuları Pellegrini, Shomurodov, Mkhitaryan ilk yarı etkili olamadı. Trabzonspor’da ise Gervinho, Djaniny ve Nwakaeme hücumda etkisiz kalınca ilk yarı 0-0’lık eşitlikle bitti.  Daha çok mücadele içinde bir ilk yarı geride kaldı.

İkinci yarı izleyenler açısında daha zevkli bir 45 dakika izledik. Hemen ikinci yarının başında sağ taraftar Gervinho’nun içeri çevirdiği topta Djaniny’ye yapılan harekette penaltı bekledi ancak hakem oralı olmadı. Ardından amatör takımların yemeyeceği bir gol yedik. Sol taraftar ceza sahasına içine atılan topta İsmail Köybaşı rakibini kaçırınca topu ağlarımızda gördük. Bence Trabzonspor’a yakışmayacak bir gol yedik.

Trabzonspor’un yeni transferi Cornelius oyuna girdikten henüz bir dakika sonra Peres’in harika ortasına köşeye yaptığı usta işi golle skordan dengeyi getirdi.  Gol hazırlanış bakımında kusursuzdu. Bordo-Mavililer beraberliği yakalandıktan sonra Roma kalesinde önemli pozisyonlar buldu. Özellikle Nwakaeme’nin soldan içeri girip iki rakibini geçtikten sonra topu kaleciye nişanladı. Yine Nwakaeme Hamsik ve Bakasetas varken çok zayıf bir şut çıkararak Trabzonspor adına skoru değiştiremedi. O pozisyonlar golle sonuçlanmış olsa Trabzonspor iki farklı öne geçebilirdi.

Özellikle yediğimiz ikinci golde Uğurcan’ın çok büyük hatası var top ceza sahasına düştüğü anda önce çıkar gibi yapıp sonra kalesi döndü. Ne olursa olsun bu topları alması gerekir. Sahanın en kötü oyuncusu Shomurodov direkten dönen topu tamamlayarak Roma’yı öne geçirdi. Bence yenilen goller amatör takımların yemeyeceği goller.  Yapılan değişiklikler Trabzonspor’a bir katkı vermedi. Oynanan bu oyun bizleri aldatmasın Roma takımı hazır değildi. Mourinho’nun işi bu sezon İtalya’da çok zor.  Trabzonspor rakibi gözünde çok büyüttü. Trabzonspor, Roma’nın üzerine gitseydi bence bu maçı kazanırdı. Rakibin ismi bizi yendi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap