SON DAKİKA
SON DAKİKA


Harika Uğurcan harika Sörloth
23.02.2020

Trabzonspor’un zorlu Beşiktaş deplasmanında alacağı sonuç çok önemliydi. Çünkü hücumda Nwakaeme ve orta sahanın ortasında Obi Mikel yoktu. Son haftaların iki formda oyuncusunun olmaması Trabzonspor adına bir dezavantajdı. Hüseyin Çimşir, orta sahada Mikel’in yerine Doğan’a, Nwakaeme’nin yerine de Sturridge’ye şans verdi. Ancak oyunda kaldıkları müddetçe bu iki oyuncu pek verimli olamadı.

Maça hızlı başlayan Trabzonspor, Kuzeyin Oğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti. Burada Beşiktaşlılar faul bekliyordu ama faul yoktu. Devam kararı doğruydu, devamında da gol geldi. Bu golden sonra geriye yaslanan bir Trabzonspor izledik. Orta sahada Guilherme, Sosa, Ndiaye adeta oyundan düştü. Ve atak üstüne atak yapan bir Beşiktaş izledik. Sergen hoca 4-2-3-1 sistemiyle sahaya çıkmıştı. Sağ tarafta Lens, sol tarafta Kevin N'Koudou, hücumda Burak ve Boateng’le gol aradı. Ama kalede adeta devleşen bir Uğurcan vardı Trabzonspor adına. Ve Uğurcan yaptığı nefis kurtarışlarla ilk yarıda Beşiktaş’a gol izni vermedi.

İkinci yarıya baskılı oyunu sürdüren Beşiktaş, atak üstüne atak geliştirdi. İkinci devrenin başında Kamil Ahmet-Sturridge değişikliği yapıldı. Bence bu hamle yanlıştı. Çünkü önde Beşiktaş’ı tehdit eden oyuncu kalmadı. Bunu gören Beşiktaş yüklendikçe yüklendi. Ve Pereira’nın büyük pozisyon hatasında sol taraftan topu getiren Burak, Boateng’e al da at dedi. Uğurcan şanssız bir gol yedi. Ve Beşiktaş havaya girdi. Sağdan soldan Trabzonspor kalesini abluka altına aldı. Vurdular, direkten döndü! Vurdular, Uğurcan kurtardı! En son Vida’yı tutamadık. Ve durum 2-1’e geldi. Yine saldıran Beşiktaş seyrettik. Önde top tutamayan bir Trabzonspor izlerken Hüseyin hoca oyuna Ekuban’ı aldı, bu geç yapılmış bir hamleydi. Ekuban’ın oyuna girişinden sonra Trabzonspor canlandı. Ve de son dakikada Kamil Ahmet’in kafayla indirdiği topu Ekuban içeriye ortalayınca Kuzeyin Oğlu yine sahne aldı ve durumu 2-2’ye getirdi. Sörloth, Trabzonspor’a şampiyonluk yolunda altın değerinde 1 puan getirdi. Bu bize ders olsun. İyi ki varsın Sörloth, iyi ki varsın Uğurcan. Atanımız ve tutanımız iyi olunca farklı mağlup olacağımız maçta puanla ayrıldık. Artık Trabzonspor’un zirvedeki yerini önümüzdeki maçlarda koruyacağını inanıyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap