SON DAKİKA
SON DAKİKA


Harika futbol sonuca yansımadı
6.08.2021

Sezonun ilk resmi maçını Konferans Kupası’nda Molde’yi ağırlayan Trabzonspor’da yeni transferler Perez, Hamsik ve Gervinho sahaya ilk 11’de çıktı. Peres sol tarafta, Serkan ise sağda oynadı. Normalde 4-3-3 sistemi gibi görünse de bazen de 4-3-1-2’ye dönen bir oyun sistemi vardı.

Trabzonspor oyuna mükemmel başladı. Gervinho’nun getirdiği topta Djaniny’nin pasında Hamsik’in şutu dışarıya çıktı. Trabzonspor, Kasımpaşa ile oynadığı hazırlık maçında attığı golün kopyasını dün Molde’ye attı. Yine ön direğe kesilen topu iyi takip eden Nwakaeme, fileleri havalandırdı. Ardından Molde atağında merkezden gelip Serkan’ın arkasına atılan topta Brynhildsen kaleci Uğurcan’ı mağlup edip beraberliği yakaladı. 1-1’den sonra Trabzonspor’un yine baskısı oldu. Bir çok pozisyona girdi, özellikle Bakasetas, Djaniny ve Nwakaeme’nin şutları gol olmayınca devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarının başında yine mükemmel bir baskı kuran Trabzonspor, 15 dakikada rakibi boğdu.

Bakasetas’ın harika pasında Gervinho topu kaleciye nişandı. Bu da hem Gervinho hem Trabzonspor açısından şanssızlıktı. Baskı üstüne baskı kuran Trabzonspor, Djaniny’nin ortasında Hugo’nun harika sıçrayıp ters köşeye süper bir kafa golüyle yeniden öne geçti. Baskı devam etti. Ancak fark ikiye çıkmadı. Kaçan goller sonrasında 64’üncü dakikada Molde yine beraberliği yakaladı. 5 Trabzonspor olmasına rağmen çok ucuz gol yedik. Bakasetas’ın harika pasında Djaniny ile 3-2 öne geçsek de hemen arkasından ilk golün kopyası gibi gol yiyerek maçı da berabere bitirdik.

Abdullah Avcı’nın oyuncu değişiklikleri geçen sene gibi devam etti. Djaniny çıkıyor, Yusuf Sarı giriyor. Son dakikada da Abdulkadir Parmak oyuna alınıyor. Ve Trabzonspor farklı kazanacağı maçta maalesef 3-3’lük beraberlikle ayrılıyor.

Trabzonspor’da başta Bakasetas olmak üzere neredeyse tüm oyuncular harikaydı. Yeni transferlerden Peres solda oynamasına rağmen sırıtmadı. Hamsik tam hazır değilse de bence güzel paslar attı. Djaniny çok iyi niyetli, çok faydalı olduğunu bugün yine gösterdi. Benim takımda beğenmediğim tek isim Berat’tı. Abdullah Avcı’nın bu oyuncu üzerinde biraz daha düşünmesi lazım.

Ama ben şunu söylemek istiyorum Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’a geldiği günden beri bordo mavili takım en iyi futbolunu oynadı. Eminim stattaki taraftar da maçı izleyen futbolseverler de memnun olmuştur.

Şunu da diyelim; Rakip takımın toplam değeri 10 milyon civarında, bizim değerimiz ise onların neredeyse 15 katı. Bu farka rağmen maç 3-3 bitti. Abdullah Avcı maçtan sonra çok mutlu olduğunu her şeyi yaptıklarını söyledi. Kendisine katılıyorum.

Yediğimiz gollere bakıyorum da defans çok hata yapmış. Defans oyuncusu göz markajı değil adam markajı yapması lazım. Futbolcular topa değil rakibe önlem almalı. Topa bakarsan rakibi göremezsin, böyle de ucuz goller yersin ve farklı kazanacağın maçtan beraberlikle ayrılırsın.

Trabzonspor gibi bir takma böyle goller yemek yakışmaz. Bir daha özellikle vurguluyorum Berat’a verilen şans Abdulkadir Parmak’a verilirse Trabzonspor çok daha başarılı olur.

Bu arada sahanın en iyisi Bakasetas’ın uzatma anlarındaki penaltıyı direğe nişanlaması hepimiz adına bir şanssızlıktı. Bakasetas çok üzüldü ama bence üzülmesin. Elinden geleni yaptı. Futbolda bunlar var. Messi de Ronaldo da penaltı kaçıyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap