SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gol yemeyince 3 altın puan
11.11.2019

Trabzonspor Rusya dönüşü evinde Alanya’yı ağırladı. Bir çok eksik oyuncusundan yoksun sahaya çıkan Bordo-Mavililer’de sakatlıktan kurtulan Abdulkadir Parmak da 11’de maça başladı. Abdulkadir, henüz sakatlıktan kurtulamadığı için fizik olarak iyi görünmedi. Bunu maçın başında sağ taraftan kazandığımız ölü topu rakibe vererek gösterdi. Arkasından da istem dışı hareket yaparak kırmızı kartla oyundan atılarak takımını 10 kişi bıraktı. Abdulkadir Parmak’ın tam hazır olmadığı için bu hareketleri yaptığını zannediyorum. Sosa’nın olmayınca, Trabzonspor’un hücum adamları topla buluşamadı. Adeta ilk yarıda hemen hemen hiç pozisyonumuz yoktu.

Alanya’ya gelince, ön tarafta Fernandes, Cisse gibi çok kaliteli iki oyuncuya sahipler. Efecan ve N'Sakala’yı da unutmamak gerekir. Zaten ligde iyi bir oyun anlayışları var, topladıkları puanlar da bunu gösteriyor. Trabzonspor kalesinde bir çok net fırsat harcadılar. Bunda Uğurcan’ın müthiş kurtarışları vardı. Ve ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda Trabzonspor, eksik olmasına rağmen biraz daha üçüncü bölgede oynamaya başladı, rakibi kendi kalesinden uzak tutmaya çalıştı. 58.dakikada Ceyhun’un yerine Djalma Campos’un oyuna girmesi bence maçın birinci kırılma anıydı. Bence bir takım eksik kalınca oyunu daraltıp ölü toplarla gol araması lazımdı. Trabzonspor’un golü de böyle geldi. Oyuna giren Campos, topu elle oynayınca Trabzonspor penaltı kazandı ve 1-0 öne geçti. Yine golden sonra atak oynamaya başlayan bir Alanyaspor izledik. Yine yüzde yüz duran toptan gelen ortada Uğurcan, topu elinden kaçırınca müsait pozisyonda Cisse topu ağlara göndermek istedi ancak Novak mutlak bir golü önledi. Bu da maçın ikinci kırılma anıydı bence. Artık Alanyaspor bastırıyor, Trabzonspor skoru korumaya çalışıyordu. Hakem Abdulkadir Bitigen, 82’de Tzavellas’ın Hüseyin’e yaptığı hareketi VAR’da inceledikten sonra penaltı kararı verdi. Hosseini bu kez topu kaleciye nişanladı. Son bölümlerde Trabzonspor kalesinde heyecanlı anlar yaşanmasına rağmen Uğurcan, gole izin vermedi. Netice olarak uzun sure eksik oynayan Trabzonspor zor ama 3 altın puanı kazanmasını bildi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap