SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gol düellosu
13.05.2019

Trabzonspor’un Konya’da üçüncülük için 3 puan alması lazımdı. Oyuna hızlı başlayan Trabzonspor önde basmaya başladı. Aykut hocanın her zaman ki oyun sistemi önce defansta takımı yorup sonra hücuma çıkmaktı. Konyaspor, sağ tarafta Skubic, sol tarafta Ferhat ve Ömer Ali, önlerinde Fofana, pivot santrafor olarak da Mucahit Can’la başladı. Önde basan Trabzonspor 11.dakikada korner atışı kazandı. Yusuf’un korner atışında ön direkte Hüseyin kafayla arkaya kesti, topu iyi takip eden Rodallega fileleri havalandırarak Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi.


Yine arkasından Yusuf’un 35 metreden akıl dolu bir vuruşu vardı. Top az farkla dışarıya gitti. 15.dakikada Abdülkadir’in pasında Nwakaeme topu kaleciye nışanladı. 18.dakikada Nwakaeme’nin defanstan çıkarken kaptırdığı top Trabzonspor ağlarında gol oldu. Kaleci Uğurcan’in dalgınlığına geldi sanki beklemiyordu bu şutu. 22.dakikada Yusuf’un yandan kullandığı ortada Rodallega’nin şutu direkte patladı. Rodallega adına bir şanssızlıktı. 29.dakikada Skubic’in nefis şutunu Uğurcan harika bir şekilde çıkarttı.

Artık Konyaspor Trabzonspor kalesine yüklenmeye başladı. Arkasından yine Konyaspor’un atağında kaleci Uğurcan iyi bir kurtarışa daha imza attı. Bu dakikalarda top bir o kalede bir bu kalede oynanıyordu. 30.dakikada Nwakaeme’nın nefis pasını Abdülkadir Ömür altı pastan ıskaladı. 35.dakikada Nwakaeme’nin pasında Rodallega’nın kafası auta gitti. Yine Rodallega’nın şutunu kaleci Serkan çıkarttı. Ve arkasından Sosa’nın şutunda yine Serkan başarılıydı. 44.dakikada Skubic’in nefis pasında Fofana güzel bir plaseyle topu sol doksana taktı, bu golde Uğurcan’in yapacağı hiç bir şey yoktu. Bu golle devre 2-1 Konyaspor üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Abdülkadir Parmak’ın yerine Ekuban’la başladı Ünal hoca. İkinci yarıda pek pozisyon görünmedi. 70.dakikadan itibaren maç hızlandı. Kamil Ahmet’in sağ taraftan yaptığı ortada Ekuban’ın nefis kafa vuruşu üst direkten oyun alanına geri döndü.

Hemen arkasından yine Kamil Ahmet’in yaptığı ortada Rodallega’nin şutu auta gitti. Ondan sonra Trabzonspor beraberlik için daha baskılı oynadı. Nwakaeme’nin, Sosa’nın ve Yusuf Yazıcı’nın çok gayretli olduğunu gördük maalesef yıldız oyuncularımız Abdülkadir Ömür ve Abdülkadir Parmak beklenen performansın uzağında kaldılar. 77’de Nwakaeme’nin şutunu Uğur elle kesince hakem Halis Özkahya önce devam ettirdi sonra VAR’a giderek penaltıyı verdi. Sosa da Serkan’I ters köşeye yatırarak durumu 2-2’ye getirdi. Yine Trabzonspor’un girmiş olduğu pozisyonlarda kaleci Serkan başarılı oldu. Bence iki takımın kalecisi maçın yıldızı oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap