SON DAKİKA
SON DAKİKA


Forvetsiz Galatasaray'ı yenemedik
2.12.2019

 

Trabzonspor’un Galatasaray’ın konuk ettiği maç, haftanın beklenen derbisiydi. Bu maçı düşünerek Ünal hoca Getafe maçından vazgeçmişti. Tek düşüncesi Galatasaray maçını kazanmaktı. Galatasaray takımı ise 4-5-1 düzeniyle çıktı. Fatih Terim orta sahayı beşleyerek önce Adem Büyük’le gol arayışı içindeydi. Orta sahadan da Feghouli ve Belhanda ile hücumda etkinlik yaratma arzusundaydı. İlk yarım saat adeta bir orta saha alan markajı şeklinde geçti. İlk yarıda seyirciler doğru dürüst bir pozisyon seyredemedi. Trabzonspor sağ taraftan Pereira ve Yusuf Sarı’yla, sol taraftan da Nwakaeme ile etkili olmaya çalışsa da gol pozisyonu üretemedi. Galatasaray takımı da rakip kaleye ancak 35’inci dakikada gidebildi. Her iki takım da kendi yarı alanına rakibi sokmama için taktik savaşı verdi. Ve bunda iki hoca da başarılı oldu. İlk yarı 0-0 sona erdi.

Trabzonspor sol taraftan Sosa’nın yaptığı ortada ikinci yarının başında Sörloth’un kafa golüyle 1-0 öne geçti. Bu golün arkasından Fatih Terim’in hamlesi geldi. Feghouli’yi oyundan çıkarken yerini Seri’ye bıraktı. Ve Galatasaray biraz daha Trabzonspor kalesine gelmeye başladı. Mariano kale içine kestiği topta Hüseyin’in başarılı hamlesi golü engelledi. Galatasaray tehlikeli ataklar bulmaya başladı. Golcü oyuncuları olmadığı için bunda başarılı olamadılar. Son 2 maçtır kalesinde gol görmeyen Trabzonspor’da Hüseyin, Hosseini ve Campi oynuyordu. Ünal hoca Ekuban’ı oyuna alarak Hosseini’yi çıkardı. Bence oyundan Hosseini’nin değil Nwakaeme’nin çıkması lazımdı. Trabzonspor, Ekuban’la hücum gücünü yüksek tutup ikinci gol arayışına girdi. Bunda da başarılı oldu ancak istenen ikinci gol bir türlü gelmedi. Sörloth ve Nwakaeme girmiş oldukları pozisyonları cömertçe harcadılar. Arkasından Ünal hoca Yusuf-Doğan değişikliğini yaptı. Fatih Terim de buna karşı Belhanda ile Emre Mor’u değiştirdi. Galatasaray kenarlardan gelerek gol aradı. Nitekim aradığı golü son dakikalarda buldu. Defansın uzaklaştıramadığı topu Nagatomo, Trabzonspor ağlarına gönderince skor 1-1 oldu. Gol atmada sıkıntı çeken Galatasaray, sol bekinin golüyle 1 puanı kurtardı. Tek üzüntüm 37.260 seyircinin desteklediği Trabzonspor, farklı kazanacağı maçta forvetsiz oynayan Galatasaray’ı yenemedi ve şampiyonlukta çok önemli bir 2 puan kaybetti. Bence Trabzonspor’un en iyi oyuncusu Hüseyin Türkmen’di. Sörloth da işini yapıyor her maç gol atıyor. Onu da tebrik etmek lazım.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap