SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına'yı Erce kurtardı
24.01.2020

2-0’ın rövanşında Hüseyin hoca rotasyonlu bir kadroyla sahaya çıktı. Sakatlıktan kurtulan Yusuf Sarı, Novak ve Hosseini 11’de şans bulurken, yıldız oyuncu Sosa dinlendirildi. Bu kadro Trabzonspor’a az daha pahalıya patlayacaktı. 14’üncü dakikada Nwakaeme’nin kaptırdığı topu Trabzonspor ağlarına gönderen Oscar Estupinan, Denizlispor’u 1-0 öne geçirdi. Arkasından sağ tarafta Sakho’nun Novak’tan sıyrılıp yapmış olduğu ortayı Recep Niyaz golle sonuçlandırdı. Böylece fark ikiye çıktı. Bu iki golde de Erce’nin hatasının olduğunu düşünmüyorum. Farkı azaltmaya çalışan Trabzonspor, başta Sörloth olmak üzere bir çok oyuncusuyla rakip kalede gol arasa da kaleci Tolgahan’ı geçemedi. İlk yarı 2-0 sona erdi.

İkinci yarıda bambaşka bir maç oldu. Trabzonspor’da oyuna Sosa girince daha çok pas yapmaya başladı. Penaltı kazanan Trabzonspor, Sörloth’la farkı bire indirme şansını kaçırdı. Kaçan penaltıya rağmen Trabzonspor ataklarını sıklaştırdı. Ancak Tolgahan yine gole izin vermedi. Tolgahan bir pozisyonda sakatlanınca kaleye genç Hüseyin geçti. Trabzonspor’da Mikel-Doğan değişikliği yaptı. Sonrasında Kamil Ahmet oyuna girdi. Sağ tarafta Pereira-Yusuf Sarı’nın paslaşmasında topla buluşan Ndiaye, net bir fırsatı kaçırdı.

Sörloth’un penaltıyı kaçırınca moralmen çöktüğü görüldü. Ama bu oyuncu her maç gol atacak diye kaide yok. Uzatmada Nwakaeme, ceza sahasına girerken düşürüldü. Sosa frikik hazırlığı yaparken hakem aldatmaya yönelik hareketten dolayı Nwakaeme’ye sarı kart verdi. Bu kesinlikle yanlış bir karardı. Bu bir hakem rezaletiydi. VAR neden var? Onu çok merak ediyorum. Trabzonspor’un en formda oyuncusu karar itiraz edince ikinci sarı karttan kırmızı kart görüyor. Trabzonspor elenseydi bu hakem rezaleti çok daha büyüyecekti.

Penaltılara giden maçta Trabzonspor ilk 4 atışı gole çevirdi. Trabzonspor kolay geçeceği turu zor da olsa geçerek moral buldu.

Denizlispor ataklarında Erce müthiş iki kurtarış yaparak maça damga vurdu. Bence maçın yıldızı penaltılarda da kurtarış yapan Erce oldu. Erce bu performansıyla da Trabzonspor’a turu getirdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap