SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına'yı Ekuban ve Nwakaeme uçurdu
4.01.2021

Trabzonspor, lige iyi başlayan Karagümrük ile İstanbul Vodafone’de karşılaştı. Karagümrük’ün 4 as oyuncusu yoktu, bu da Trabzonspor adına bir avantajdı. Maça hızlı başlayan Trabzonspor, Baker’in kornerinde Ekuban’ın golüyle öne geçti ancak Nwakaeme’nin kaleci Viviano’nun önünü kestiği için VAR inceleme sonrası bu gol haklı olarak iptal oldu. Nwakaeme orada olmasaydı ne olurdu, kaleci onu çıkarabilir miydi, bilemiyoruz ama hakemin kararı doğruydu.

Devamında Ekuban’ın harika pasında 18 içinde topla buluşan Flavio, kötü bir vuruş yaparak yüzde yüz bir golü kaçırmış oldu. Karagümrük ise Jimmy Durmaz, sağ taraftan Ramazan, sol taraftan da Alparslan ile Trabzonspor karşısında etkili olmaya çalıştı. Bu oyuncular çok pas kaybı yaptı. Karagümrük, belki de sezonun en kötü futbollarından birini oynadı.

Trabzonspor’da eski oyuncu Ndiaye, Parmak’a yaptığı faul pas geçildi. Bugün canlı ve istekli bir Nwakame vardı sahada. İlk yarının en başarılı oyuncusu Ekuban, sağ taraftan kaptığı topu içeriye çevirdi, Djaniny dokunamadı, Nwakame ise istediği gibi topa vuramayınca pozisyon autla sonuçlandı. İlk yarı böyle bitti.

İkinci yarıya hızlı başlayan bir Trabzonspor seyrettik. Sağ tarafta Serkan’ın harika pasını Nwakaeme iyi değerlendirerek Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Sol taraftan etkili olan Nwakaeme aldığı her topta Karagümrük kalesinde tehlikeler yarattı.

72’de Flavio’nun yerine oyuna giren Abdulkadir Ömür, maça hareketlilik getirdi.

Trabzonspor, ikinci golü ararken kalesinde beraberlik golünü gördü. Sağ taraftan gelişen Karagümrük atağında Barkovec, içeriye ortaladı, bu top ağlarla buluştu. Hatalı bir pozisyonda duran Uğurcan’a yakışmayan bir gol oldu ancak bu top da acayip bir noktaya gitti. Uğurcan biraz arkada dursa topu kurtarabilirdi. Bu arada Uğurcan’ın oyuna sokmuş olduğu pasların bir tanesi çok tehlikeli oldu. Bu pas sonrası gelişen Karagümrük atağında Koray’ın şutu auta gitti. Uğurcan bu pasları daha garanti yapması lazım. Sanırım Uğurcan’ın gelen tekliflerden kafası karıştı.

Sağ tarafta daha etkili olan Trabzonspor, Baker’in ortasında Ekuban’la bir gol daha kaçtı. Yine arkasından Abdulkadir Ömür’ün, Abdulkadir Parmak ile yaptığı paslaşmaların ardından topla buluşan Ekuban, rakibinden sıyrılıp kalecinin solundan topu filelerle buluşturdu, Trabzonspor’a 3 altın puan kazandırdı. Trabzonspor adına bu galibiyet moral oldu. Yeni yıla güzel girmiş olduk.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap