SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına'ya şok skor
28.06.2020

Trabzonspor çok önemli bir maça çıktı. Bu maçı kazanıp hem lider olmak hem de moral yakalamak amacındaydı. Küme düşme potasında olan Ankaragücü için ise ölüm kalım maçıydı. Hüseyin hoca stoperde Hüseyin Türkmen’e ve orta alanda ise Sosa’ya şans verdi. Ekuban’ın sakatlanmasıyla da Guilherme o bölgede görev aldı. Trabzonspor’un hücum adamlarından Ekuban ve Nwakaeme’nin olmayışı Trabzonspor için çok büyük bir kayıptı, bunu da maçta gördük zaten. Sörloth ileride yalnız kalıyordu. Ama maçın başında Abdulkadir Parmak’ın asistiyle Trabzonspor’u öne geçirdi. Ankaragücü biraz toparlanarak beraberlik golünü aramaya başladı. ilerleyen dakikalarda oyuna ağırlığını koydu. Daha iyi pas yapmaya başladı. Trabzonspor golden sonra ikinci ve üçüncü bölgelerde topu ayağında tutamadı. Orta sahada oynayan Sosa eski formundan uzaktı.

Ankaragücü’nün atağında Fernandes, yüzde yüz bir gol pozisyonundaydı fakat Uğurcan başarılı çıkışıyla bu golü önledi. Trabzonspor devre biterken Guilherme’nin pasında Sörloth yüzde yüzlük golü kaçırınca Trabzonspor ikinci golü bulamadı. Bu maçın dönüm noktasıydı. O gol olsaydı sonuç böyle olmazdı. İlk yarıda Abdulkadir Parmak sakatlanınca oyuna devam edemedi. Devre biterken her ilki takımın kaçırdığı birer pozisyon vardı. Böylece ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci gol ne kadar gecikirse işler o kadar zor olacaktı Trabzonspor için, nitekim de öyle oldu. Ankaragücü daha çok pas yapıp Trabzonspor kalesine daha çok gelmeye başladı. 60’ıncı dakikada Pereira, zaman zaman yerini kaybederek yapmış olduğu hatalara bir yenisini daha ekleyince Ankaragücü penaltı kazandı. Portekizli, topa değil de rakibe bakınca elle oynadı ve bu penaltıyla duruma eşitlik geldi. Ankaragücü takımında kart görmeyen oyuncu neredeyse yoktu 6-7 oyuncu sarı kart gördü. Fernandes de ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Genç isim Koray sonradan oyuna girdi fakat etkili olamadı. Karambole girdiği pozisyonda yüzde yüzlük golü değerlendiremedi. Bu normal, çünkü sezon başından beri forma bulamıyordu. Kadroya baktığımızda kenardan oyuna girip oyun kalitesini değiştirecek isim de yoktu zaten. Trabzonspor iki altın puan kaybederek belki de şampiyonluğu kaybetmiş olabilir ama son 5 maç bir futbol adamı olarak ben diyorum ki az sakatlık yaşayan takım şampiyon olur. İşte örneği Ekuban Nwakaeme olsa bu maç böyle bitmezdi. Bu Trabzonspor için büyük bir şanssızlıktı. Bugün de Abdulkadir Parmak sakatlandı. Sosa henüz formuna ulaşmadı. Bakalım son 5 maçta neler yaşayacağız? Küme düşen takımı yenemeyen takım zor şampiyon olur. Ayrıca meydandan meşalelerle yeni stada kadar giden taraftara çok üzüldüm. Bu taraftar bu sonuçları hak etmiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap