SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına'ya bu oyunla 1 puan fazla
13.12.2020

Trabzonspor, Kayserispor maçına farklı 11’le sahaya çıktı. Afobe’yi kulübeye çeken Abdullah Avcı, hücumda Bilal, Ekuban, Diabate’e şans verdi. Kayseri’ye götürülmeyen Nwakaeme’nin ise eksikliği görüldü. Kayserispor’da da birkaç sakat ve cezalı oyuncu vardı. Geriden oyunu başlatmayı düşünen Abdullah Avcı’nın bu düşüncesi gerçekleşmedi. Samet Aybabalı Kayserispor, üçüncü bölgede pres yaptı. İlk 15 dakikada Samet Aybaba’nın taktiği tuttu. Sağdan soldan Trabzonspor kalesini ablukaya aldılar. Kayserispor, girmiş olduğu net gol pozisyonlarında son vuruşları yapamayınca aradığı golü bulamadı. Ama sahanın her tarafında iyi pas yapan, iyi oynayan, takım halinde gidip gelen bir Kayserispor izledik.


Trabzonspor’da ise Bilal’in yapmış olduğu ortada Ekuban’un zayıf bir kafa vuruşu vardı. Bu da 18 yaşındaki kaleci Doğan’ın üstüne geldi. Şuna da değinmek istiyorum, futbol adamı olarak Kayserispor’un kalecisinin bu yaşta oynaması ve gol yememesi bence gelecek adına, gençler adına umut vericiydi. Bu cesareti gösteren Samet Aybaba’yı kutluyorum. Trabzonspor takımında orta sahada rakipten top alacak, pres yapacak bir oyuncu grubu yoktu. Top almakta zorlanan bir takım seyrettik, pas yüzdesi maçın başından sonuna kadar Kayserispor lehineydi. Abdullah Avcı’nın top bizde kalsın çok pas yapalım taktiği de olmadı. Eğer bu düşüncedeysen iyi mücadele edeceksin. 43’üncü dakikada hakeme itiraz eden Pereira kırmızı kart görebilirdi. O pozisyonun devamında Sapuranu’nun vuruşunu Marlon çizgiden çıkararak Trabzonspor’un mutlak bir golünü önledi. Abdullah Avcı, ilk yarının bitiminde Pereira’yı oyundan alarak Serkan Asan’a formayı verdi. Avcı çok doğru bir hamle yaptı. pereira oyunda kalsa kırmızı kart görüp takımını eksik bırakabilirdi.


Trabzonspor’un yıldız transfer diye aldığı Afobe’nin attığı 2-3 şut çerçeveyi bulmadı. Kaleyi bulan şutu yok. Hücum adamlarından Bilal de kendisine verilen şansları iyi kullanamıyor. Diabete de zaman zaman bir iki hareket yaptıysa da o da etkili olamadı. Ekuban ise bunlarla uyum sağlamayınca Trabzonspor istediği pozisyonları ve golü bulamadı. Kayserispor’da oyun kurucu olarak oyunda kaldığı müddetçe Fernandes mükemmele bir yakın top oynadı. Yine sağ tarafta Lopez ve Lenon, sol tarafta da Henrique ve İlhan Trabzonspor’a zor anlar yaşatsalar da gol atamadılar. Yapılan değişiklikler sonuç vermeyince maç golsüz sona erdi. Kayseri, Trabzonspor kalesinde 7 net pozisyona girmesine rağmen gol atamadı. Trabzonspor’un doğru dürüst bir pozisyonu yok. Trabzonspor, bence kötü oynadığı Kayseri deplasmanından bu oyunla aldığı 1 puana sevinmeli. Bu arada efsane yöneticimiz Hüseyin Usta’nın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Efsane bir yöneticimizdi. Ailesine başsağlığı diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap