SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına’yı Uğurcan’la Djaniny uçurdu
25.04.2021

Trabzonspor, haftalardır süren 3 puan hasretine son vermek için sahadaydı. İtalyan hocayla etkili futbol oynayan Karagümrük, Trabzonspor maçından da oyunu kendi bölgesinden başlatmayı tercih ediyordu. Rakip sahada kompakt bir şekilde oynaması da dikkat çekti. Trabzonspor yine önde üçlü forvet Ekuban-Djaniny-Nwakaeme, arkasından Yusuf Sarı destekli gol adamlarıyla sahaya çıktı.

Karagümrük maça etkili başladı. Uzaklardan gelen sert şutu Uğurcan kurtardı. İlk 15 dakikadan sonra Trabzonspor, Karagümrük kalesinde etkili göründü. Yapılan bu baskı sonrası top ceza sahası içindeki Karagümrüklü oyuncunun eline çarptı, hakem VAR uyarısı sonrası penaltı noktasını gösterdi. Trabzonspor, Djaniny ile öne geçti. Baker’in 1-0’dan sonra Djaniny’e attığı ara pası harikaydı, burada Djaniny kaleciyi geçemedi. 28’inci dakikada Jimmy Durmaz sakatlanarak yerini Ndao’ya bıraktı. Ndao’nun sağdan getirdiği bir iki top tehlike yaratsa da kaleci Uğurcan bunlarda gole izin vermedi. İlk yarının sonlarında Baker’in kestiği bir topu Nwakaeme içeriye çevirdi, Ekuban bu topa istediği gibi vuramayınca ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda Karagümrük takımı oyuncu değişiklikleriyle başladı. Trabzonspor’da da Edgar oyuna devam edemedi ve Hosseini ikinci yarıda forma giydi. Karagümrük takımı 15 dakika Trabzonspor kalesinde 3 net pozisyona girdi. Bunlardan Mevlüt’ün beceriksizliği ve Uğurcan’ın başarısı, gol olmasını engelliyordu. Gününde olan Uğurcan, üst üste önemli pozisyonlar çıkardı. Trabzonspor, 1-0’dan sonra adeta oyuna yatmış, oyunu izliyordu. 65.dakikada Ekuban’ın presinde oyuna sonradan giren Bertolacci’nin geri pasında topu yakalayan Djaniny, kaleci Viviano’yu geçerek maçın skorunu tayin eti. Bu gol maçın kırılma anı oldu. Çünkü Karagümrük’ün iyi oynadığı dakikalarda Trabzonspor’un ikinci golü geldi. Bu gol, onları moralmen çökertti.

Maçta başka bir gol olmayınca Trabzonspor 5 haftalık beraberlik serisine son verip 3 puanı hanesine yazdırdı ve moral buldu. Maçın en iyi isimleri Uğurcan kurtardı, Djaniny attı. İki oyuncunun yanı sıra ben Baker’i de çok beğendim. Çok etkili oynadı ve kilit paslar attı.

Pandemi hastalığında 3 günde bir maç oynamak dışarıdan bizlere kolay gelse de zordur. Görünen o ki Trabzonspor 15 dakika var, 20 dakika yok. Böyle oyun gördük. Bu da maçların üst üste oynanmasından kaynaklanıyordu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap