SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Kayseri'ye acımadı
26.07.2020

Trabzonspor ligin son maçında dost takım Kayserispor ile karşılaştı. Bordo-Mavili ekip, Hüseyin Çimşir’den sonra Eddie Newton ile sahaya çıktı. Maçın başında Pereira’nın ortasında Campi’nin şutu direkten döndü. Arkasından Kayserispor Brezilyalı oyuncusu Henrique ile net birkaç pozisyona girdi. Bu pozisyonlarda kaleci Uğurcan başarılıydı. Trabzonspor ayağında topu dolaştırıp kontra ataklarla gole gitmeyi hedefliyordu, kısa paslar yapıp oyuna hakim olmak istese de bir türlü gol pozisyonuna girmeyi başaramadı. Kayserispor ise Enver Cenk Şahin ile oyuna hareketlilik getirdi. Gurbetçi oyuncu etkili olmaya çalışsa da takımının gol atmasını sağlayamadı.

Maçın geneline bakarsak Trabzonspor yine kalesinde bir çok pozisyon verdi. Ekuban ve Sörloth bugünün vasat isimlerindendi. Bu iki oyuncu istedikleri toplarla buluşamayınca golü bulmakta zorlandılar. İlk yarıda hiç olmayan Sörloth’un attığı sert şutu iyi takip eden Novak, düzgün bir vuruşla ligdeki 7’nci golünü kaydetti. Kayserispor’un iki pozisyonda top çizgiden çıktı. İki pozisyonda da biraz bekleyen Cüneyt Çakır, VAR uyarısı sonrası oyunu devam ettirdi. Hüseyin Türkmen, pozisyonda geç kalınca rakip Kayserispor penaltı kazandı. Burada Uğurcan’a seslenmek istiyorum. Türkiye’nin en iyi kalecisisin, biraz penaltı kurtarmaya çalış. Çok rahat penaltıdan gol yiyorsun. Senin gibi yıldız kalecinin penaltılara müdahale etmesi lazım. Bunun için özel olarak çalışmalısın.

Trabzonspor’da sezon bitti, yeni sezonda teknik adamın kim olacağı hala belirsizliğini koruyor. Sosa’nın 2,5 milyon Euro’luk ücreti fazla geldiği için kendisiyle sözleşme uzatılmayacak. Novak Fenerbaheç’ye gitti, gidiyor. Uğurcan ve Abdulkadir Ömür satılmaya çalışıyor. Trabzonspor’un böyle projeleri varsa bence yanlış. Bu oyuncuların kalması ve kadroya 1-2 net kaliteli oyuncunun alınması ile önümüzdeki yıl belki şampiyonluğa ulaşabiliriz. Eğer bu oyuncular satılırsa maalesef Trabzonspor taraftarları yine üzülecektir. İlk yarıda olmayan Sörloth ikinci yarıda biraz göründü ve kaydettiği golle hak ettiği gol krallığına ulaştı. Trabzonspor şampiyon olmasa bile yıllar sonra gol kralı çıkardı. Necmi Perekli, Şota, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz’dan sonra Sörloth’un da kral olması beni çok sevindirdi. Şampiyonluğun gittiğine çok üzüldük ama finalde Alanya’yı yener kupayı kazanırsak sezonu iyi bir başarıyla kapatmış oluruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap