SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Kartalı vurdu
19.05.2019
Trabzonspor kendi evindeki son derbide Beşiktaş karşısında müthiş bir futbol oynadı. Bence Trabzonspor bugün yılın futbolunu oynadı. Maçın 10. dakikasında Nwakaeme’nin pasında Yusuf Yazıcı sağ taraftan topla buluştu. Çaprazdan vurduğu şutu kaleci Karius kurtardı. Trabzonspor, etkili oyunuyla Beşiktaş’ı adeta bunalttı.

Nwakaeme, harika çalımlarla maça renk kattı. Attığı şutlar kaleci Karius tarafından kurtarıldı. Sahadan silinen Beşiktaş ilk kornerini 22. dakikada attı. Yusuf’tan aldığı şutu Nwakaeme çıkardı. Yine 37. dakikada Nwakame şov başladı. Trabzonspor’dan kötü ayrılan Burak Yılmaz her topla buluşunca seyirci tarafından ıslıklandı. Bence Türkiye’nin en iyi santraforu olan Burak Yılmaz 41. dakikada topla buluştu, dönerek vurduğu şutu kaleci Uğurcan ayaklarıyla çıkardı. Arkadan Yusuf ve Sosa’nın şutları auta gitti ve ilk devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya Şenol Hoca Medel ve Adriano’yu çıkarıp Necip ve Kagawa’yı alarak başladı. 50. dakikada Beşiktaş’ın atağında Ljajic’in pasında Mirin’in kafasını Uğurcan harika bir şekilde direğin dibinden çıkardı. Bu Trabzonspor adına büyük bir moral oldu. 2 dakika sonra Abdülkadir Ömür sağ taraftan harika driplinglerle gitti, yapmış olduğu ortada Novak güzel bir kafa vuruşuyla Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Fırtına, golden sonra müthiş futbolunu sürdürdü. 
60. dakikada Abdulkadir Parmak’ın şutunda Karius başarılıydı. 73’te Trabzonspor defansının uzaklaştıramadığı top Kagawa’nın vuruşuyla Trabzonspor ağlarına gitti. 1-1’den sonraki 3-4 dakika nefes kesti. Ardı ardına pozisyonlar yaşandı. 77. dakikada Abdülkadir Parmak ile paslaşan Yusuf, harika bir sol plaseyle 25 metreden topu 90’a çaktı. Bence yılın golüne aday bir gol oldu. Sosa, Abdülkadir Ömür, Nwakaeme, Abdulkadir Parmak, Yusuf, müthiş bir iletişim kurdu. 
Kısacası Trabzonspor’da tüm oyuncular mükemmele yakın bir oyun ortaya koydu. Fırtına, Beşiktaş’ı darmadağın ederek farklı kazanacağı maçtan 2-1 galip ayrıldı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap