SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Kanarya’yı boğdu
26.11.2018

Trabzonspor’un Fenerbahçe ile oynadığı maç, her iki takım için çok önemliydi. Trabzonspor 3 puana hasret kalmıştı. Rakip, ezeli rakibimiz Fenerbahçe’ydi. Hiç beklenmeyen bir maç oldu. Kısacası Trabzonspor tarihi bir fırsatı kaçırdı. En az 10 net gol pozisyonu bulan Trabzonspor, bunlardan ancak 2’sini atabildi. Yıllardır Fenerbahçe ile derbi oynayan Trabzonspor, bu kadar pozisyona girdiği bir maç oynamamıştı. Maçın daha başında Yusuf ile kaleyi yoklayan Trabzonspor’da, Nwakaeme’nin plasesi direğin dibinden dışarıya çıktı. Arkasından Pereira’nın şutu Skrtel’den geri döndü. Trabzonspor’un penaltı kazandığı pozisyonun öncesinde bence faul yoktu. Faul atışı sonucunda kazanılan penaltıyı Rodallega kaleci Harun’a nişanladı. Bu Trabzonspor adına şanssızlıktı. Dediğim gibi bana göre, ondan önceki pozisyonda Skrtel’in Abdulkadir’e yaptığı hareket faul değildi.

Trabzonspor ilk yarıda Fenerbahçe kalesini abluka altına almasına rağmen bir türlü aradığı golü bulamadı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

Trabzonspor ikinci yarıya da yine etkili başladı. Novak golü kaçırıyor, hemen arkasından Valbuena’nın frikiği dışarı gidiyordu. Pereira ortaladı, 49.dakikada Novak’ın harika kafa vuruşuyla Trabzonspor öne geçti. Arkasından Onazi’nin şutu Harun’da kaldı. Yine Novak yüzde yüzlük bir gol daha kaçırdı. Trabzonspor gol üstüne gol kaçırıyordu. Adeta Fenerbahçe, gardı düşen bir boksöre dönmüştü. Trabzonspor sağdan soldan geliyor ama bir türlü ikinci golü atamıyordu. 57.dakikada Abdulkadir ve bir dakika ardından Novak mucize golleri kaçırıyordu. Trabzonspor’un baskısı devam ediyordu. 74.dakikada Yusuf’un nefis şutu dışarıya çıktı. Ve nihayet 75.dakikada Trabzonspor’un kaliteli ayağı Sosa ile mükemmel muz vuruşuyla Trabzonspor nefis bir gol daha atıyor ve bu golle rahatlıyordu. Bu golden önce Trabzonspor’un kaleye 26 şutu vardı. 27. şut gol oldu. 81.dakikada Fenerbahçe’nin hücumda Frey durumu 2-1’e getiriyor. Arkasından Fenerbahçe ataklarında Uğurcan gole izin vermiyordu. Fenerbahçe’nin kısa süreli baskısı sonrası ‘acaba futbolun acımasız sürprizleri mi oluyor’ dedik ama korkulan olmadı. Skoru koruma adına Ünal hoca bence sahanın en iyisi Yusuf Yazıcı’yı dışarı alıyor, yerine Batuhan’ı sokuyor. Trabzonspor, bugün tarihi bir gol fırsatı yakaladığı bir maç oynadı. Ezeli rakibi Fenerbahçe’yi sahadan silerek çok farklı kazanacağı bir maçı 2-1’le geçiyor. Trabzonspor için moral açısından çok iyi oldu. Fenerbahçe’ye gelince, çok ezik ve silik bir futbol oynadı mağlubiyeti hak etti. Trabzon seyircisi, Trabzonspor teknik direktörü, teknik ekip ve oyuncuların hepsini kutluyorum. Ezeli Fenerbahçe’yi sahadan silerek farklı geçeceğimiz bir maçı tek farklı kazanmamız nedeniyle de üzülmedim desem yalan olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap