SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına İstanbul’da Yenilmedi
2.09.2019

Trabzonspor İstanbul deplasmanında Fenerbahçe’ye karşı oynadı. Ünal hoca ilk 11’de Avdijaj’a şans verdi. Başka değişiklik yapmadı. Maça hızlı başlayan Fenerbahçe henüz 1.dakikada Deniz Türüç’le yüzde yüzlük bir gol pozisyonuna girdi ama kaleci Uğurcan’ı geçemedi. İlk 15 dakikada Fenerbahçe müthiş bir baskı yaptı. Trabzonspor pas yapamıyordu kendi yarı sahasına kapandı. Fenerbahçe bastırdıkça bastırıyordu. 20.dakikada hakem Sosa’ya sarı kart çıkarttı. Bende bu kart yanlıştı. Yine Fenerbahçe atağında Deniz Türüç yüzde yüz gol pozisyonunu kaçırdı. Fenerbahçe’de Tolga Ciğerci sağ taraftan getirdiği topu Vedat Muriç’e verse Fenerbahçe gol atacaktı ama Tolga kaleye vurunca bu gol kaçtı. 16’ncı dakikada Alman oyuncu Kruse ve Rodrigues paslaşması sonrasında Rodrigues Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe Trabzonspor’u bu dakikaya kadar abluka altına aldı. 28.dakikada Avdijaj’ın sağ taraftan yaptığı ortaya mükemmel bir kafa vuruşu yapan Ekuban, Trabzonspor’a beraberliği getiren golü kaydetti. Bu dakikaya kadar Fenerbahçe kalesine ilk defa gittik. Sonrasında Nwakaeme’nin çalımlarla geçtiği pozisyonda ayağını yere vurunca mutlak bir golden olduk. Yine Vedat Muriç-Kruse paslaşmasında Fenerbahçe yüzde yüz bir golü daha kaçırdı. Ve ilk yarı 1-1 sonuçlandı. İlk yarıda özellikle Kruse ve Rodrigues Fenerbahçe adına öne çıkan oyuncular oldular.

İkinci yarıya da fırtına gibi giren bir Fenerbahçe vardı. Vedat Muriç’in iki tane net şutlarını kaleci Uğurcan harika kurtardı. İki dakika sonra yine Uğurcan’ın nefis bir kurtarışı vardı. Uğurcan’ın bu başarılı kurtarışları Trabzonspor’u kamçıladı. Uğurcan olmazsa maç farklı sonuçlanabilirdi.

Trabzonspor’un bir kontra atağında Sosa’nın aşırtma vuruşunu Fener’in genç kalecisi Altay kurtardı. Bu Trabzonspor adına bir şanssızlıktı. Arkasından Yusuf Sarı-Abdülkadir Parmak değişikliği geldi. Ersun hoca da Rodrigues-Ferdi değişikliği ile buna karşılık verdi. Her iki takım da galibiyet için geliştirdiği atakları değerlendiremedi. Fenerbahçe daha atak göründü, daha hücum oynadı. Trabzonspor takımı Fenerbahçe’nin iki çakma beki Ozan ve Dirar’a karşı sol tarafta Nwakaeme, sağ tarafta da Avdijaj pek başarılı gözükmedi. Trabzonspor rakibin zaaflarını iyi değerlendiremedi. Sonuçta 44 bin kişinin desteklediği Fenerbahçe’ye karşı yenilmemekte bence başarıdır. Uğurcan’ı tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum. Trabzonspor 1 puan aldığı için ‘ligde varım’ dedi. Avrupa kupaları Trabzonspor’a biraz ağır geldi. Bence bugün Trabzonspor’da Nwakaeme, Sosa, Abdülkadir Parmak vasatı aşamadı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap