SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına ilk yarıda bitirdi
27.09.2020
Trabzonspor ligin ilk iki haftasında almış olduğu kötü sonuçlar sebebiyle Malatyaspor karşılaşmasından mutlak 3 puan hedefliyordu. İlk yarım saatte karşılıklı top kaybı yüksekti. 24. dakikada Trabzonpor’un kullandığı korner vuruşunda Hüseyin’in kafayla arkaya aşırmasıyla Fırtına’nın yeni golcüsü Afobe takımını öne geçirdi. Golden sonra Trabzonspor orta sahasında Flavio, Baker ve Abdülkadir Parmak çok iyi bir pas trafiği oluşturdu. Sağbek Serkan da oynadığı futbolla oynadıkça geliştiğini gösterdi. İkinci golde Serkan’ın müthiş getirdiği topta Baker’ın dokunuşuyla Afobe golü yaparak farkı ikiye çıkardı. Goldeki pas organizasyonu çok iyiydi. Üçüncü golde de Baker’ın başlattığı atakta Flavio topu Nwakeme ile buluşturdu. Nwakaeme de skoru 3-0 taşıdı. Trabzonspor girmiş olduğu pozisyonları değerlendirmesi takım için olumlu bir görüntüydü. Defansta Edgar-Hüseyin iyi müdahalelerde bulunarak rakiplerine pozisyon vermediler.
İkinci yarıda yine oyuna hızlı başlayan bir Trabzonspor izledik. Abdülkadir Ömür’ün saha içinde biraz daha istekli olması gerekir. Geçen yıl sahalardan uzak kalmasının ardından bu sezon kendini tekrar göstermesi gerekiyor. Oyuna ağırlığını koyup takımın hücumunu yönlendiren bir oyuncu görüntüsüne bürünmeli. Skor avantajını yakalayan Trabzonspor ikinci yarıda hücumda çok etkili olamadı. Afobe istediği topları alamayınca yakalanan pozisyonlar da değerlendirilemedi. Malatyaspor iyi bir oyun gösteremedi. Adem büyük bireysel çabasıyla kazandırdığı penaltıyı gole çevirip farkı azaltsa da oyunu dengeleyemediler.
Baker, Sosa’nın yerini doldurabilecek nitelikte bir oyuncu olarak gözüküyor. Takımı yönlendiriyor. Afobe de 2 gol atarak takımın gol sıkıntısı çekemeyeceğini gösterdi. 
Oyuna sonradan giren Sefa, Ahmet ve Plaza takıma katkı verecek görüntü sergileyemediler. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap