SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına ikinci yarıda esti
9.12.2018

Trabzonspor, Konyaspor maçına 23 bin seyirci önünde çıktı. Alınacak 3 puan Trabzonspor’u yukarılara taşıyacaktı. Konyaspor’da Aykut Hoca, ilk yarıda ekonomik bir oyun sistemi ortaya koydu. Birinci ve ikinci bölgede çok adam tutarak alan ve adam markajı yaptı. Bu da Trabzonspor’un pozisyon bulmasında zorlanmasına sebep oldu. İlk 20 dakikaya kadar pozisyonuna giremeyen bir Trabzonspor seyrettik. Aykut hocanın oyun taktiğinde Konyaspor, Josue ile üst üste tehlikeli pozisyonlar buldu. İkinci pozisyonda Hüseyin çok başarılı bir müdahale yaptı. İlk yarıda Onazi’nin cılız bir şutu vardı. Devre biterken Sosa’nın mükemmel pasında topu iyi düzelten Rodallega, çerçeveyi bulamadı ve bu pozisyon Trabzonspor adına ilk yarıda en ciddi pozisyonuydu.

İkinci yarıya hızlı başlayan bir Trabzonspor seyrettik. İlk yarıda kalabalık defanstan kurtulamayan Abdulkadir, mükemmel driplingleriyle oyuna renk kattı, yapmış olduğu hareketlerle takımına penaltı kazandırdı. Penaltıyı gole çeviren Rodallega, Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Arkasından yine Abdulkadir, sağ taraftan girerek Ekuban’a güzel bir asist yaptı. Artık bu golle Trabzonspor rahatlamıştı. Konyaspor oyundan düşmüştü. Trabzonspor mükemmel paslarla rakip yarı sahaya inmeye başladı. Bunda Sosa, Abdulkadir ve Yusuf Yazıcı’nın büyük etkileri vardı. Ama sahanın en iyileri arasında Sosa, Onazi ve Abdulkadir isimlerini sayabiliriz. Bu arada Konyaspor’un ikinci yarıda Ömer Ali şahiner ile bulduğu pozisyonlarda genç kaleci Uğurcan başarılıydı. Genç Hüseyin yine iyi müdahalelerde bulundu.

Maçın sonlarına doğru defanstan kaptığı topla kaleye kadar giden Onazi, kalecinin solundan topu ağlarla buluşturarak farkı 3’e çıkardı. Ünal Hoca, Aykut Kocaman hocaya karşı çok başarılı bir oyun oynattı. Konyaspor defans oynamasının faturasını kendine kesmiş oldu. Trabzonspor seyircisi muhteşem seyircisini alkışlıyoruz. Taraftar takımına büyük destek verdi. Ünal hoca ve tüm oyuncuları kutluyorum. Haklı bir galibiyet aldık. Artık yukarılarda biz de varız.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap