SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına havlu attı
9.07.2020

 

Trabzonspor şampiyonluk için sahaya çıktığı maçta Antalyaspor karşısında mutlak 3 puan arıyordu. Eksik rakibine rağmen sonuca ulaşamadı. Rakip takım 6 as oyuncusundan yoksundu. Maçın başında Antalyaspor ikinci ve üçüncü bölgede baskı yaptı. Hemen maçın başında N’diaye’nin sebep olduğu penaltıda Ufuk Antalyaspor’un 1-0 öne geçirdi. Yenilen gol Trabzonspor’da şok etkisi yarattıysa da Sörloth’un kafa vuruşunda Veysel’in eline çarpan topta VAR’dan gelen uyarıyla Trabzonspor penaltı kazandı ve Sosa durumu eşitledi. Daha sonra Antalyaspor’un ataklarında Uğurcan net kurtarışlara imza attı.


Ekuban soldan getirdiği topta Mukairu’nun yaptığı sert hareket sonrası tekrar VAR’dan gelen uyarıyla penaltı kararı geldi ve Sosa Trabzonspor’u 2-1’e getirdi. Sosa penaltıların birini sağa birini sol çatala takarak ustalığını gösterdi. Antalyaspor ikinci yarıda daha atak bir oyun sergiledi. Sağ kanattan Sangare’nin bindirmeleri Trabzonspor kalesinde tehlikeli anlar yaşattı.


Trabzonspor kendi sahasında oynamasına rağmen 2 gol kalesinde gördü ve 4 net pozisyonu da Uğurcan önledi. Antalyaspor’un ikinci golünde Amilton’un Hüseyin’e yapmış olduğu şarjda faul var. Ardından Yekta topla buluşuyor ve skoru 2-2’ye getiriyor. Konuk ekipte Podolski, Jahovic ve Sinan Gümüş gibi etkili hücum silahları olmamasına rağmen birçok gol pozisyona girmesi hayret verici. Hava şartları Trabzon için avantajda olsa bunu kullanamadı. Trabzonspor’un iki Abdülkadir’i hiç sahada yoktu. Oyuna giren Nwakeme elinden geleni yapsa da sakatlıktan yeni dönmüş olduğu için beklenen pozisyonlara giremedi. Guilherme oyunun katkıda bulundu. Oyuna girenlerden Hosseini’in kafa şutu direkten dönünce Trabzonspor’un 3 puanı da direkten döndü. Trabzonspor’un şampiyonluk yarışında havlu attığı karşılaşmada oyun üstünlüğü Antalyaspor’daydı. Maalesef Trabzonspor uzatmalarda yaptığı doldur boşaltlarda etkili olamadı. Trabzonspor şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Alanya Ankaragücü ve Antalyaspor karşısında 6 puan kaybediyorsan nasıl şampiyon olacaksın. Bu kenetlenmiş taraftara yazıktır.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap