SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına evinde esemedi
9.12.2020

 
Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetimindeki üçüncü maçında Avrupa yorgunu ve hocası dahil bir çok eksiği bulunan Sivasspor’u sahasında ağırladı. Ligin en zayıf takımlarından Erzurumspor ve Ankaragücü maçlarını 1-0’lık skorla geçen Trabzonspor, biraz daha zorlu bir rakiple oynadı. Maçın hemen başında Ekuban’ın pasında Bilal’in vuruşunu Samassa kurtardı. Hemen arkasından gelen Ekuban’ın şutu, yine Samassa’da kaldı.
İlk 15 dakika top kontrolünü elinde tutan Trabzonspor, daha iyi pas yapmasına rağmen bir türlü net diyebileceğimiz net bir pozisyonuna giremedi. 15’inci dakikadan sonra dengeyi alan Sivasspor, biraz daha Trabzonspor’un üstüne gelmeye başladı. Kırmızı-Beyazlı ekibin, sol kanattan kullandığı duran top tehlike yarattı. Uğurcan, parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi. Yine karşılıklı ataklarla geçen ilk yarının sonunda santradan aldığı topu göğsünde yumuşatıp metrelerce süren Ekuban, Abdulkadir Ömür’le yaptığı verkaç sonucunda rakip fileleri havalandırdı.

İlk yarı böyle bittikten sonra her iki takım da ikinci yarıya aynı oyuncularla çıktı. Trabzonspor, ikinci golü atıp maçı kopartamadığı müddetçe sıkıntı yaşayacağı bir gerçekti, nitekim de öyle oldu. Nwakaeme’nin yokluğunda oynayan Bilal, ileriye doğru gideceğine devamlı geriye oynadı. Aslında hücuma dönük bir oyuncuydu, neden geriye oynadı anlam veremedim. ‘Çok pas yapalım top bizde kalsın’ mantığıyla oynayan bir Trabzonspor izledik. Maçın 65’inci dakikasında Diabate oyuna girdi. Sivas’ın yapmış olduğu oyuncu değişiklikleri işe yaradı. Ani gelişen Sivasspor atağında sol tarafta topla buluşan Max Gradel, çalımlarla içeriye doğru girip ortaladı. Defansın hamle yapamadığı topu Hakan, topu ağlara gönderdi. Bu golle Sivasspor beraberliği yakaladı. Bu dakikalardan sonra oyundan kopan bir Trabzonspor izledik. Abdullah Avcı’nın Bilal’i bu kadar oyunda tutmasına bir anlam veremedik. Kalan kısa sürede öne geçecek golü atamayan Trabzonspor, Avcı ile çıktığı üçüncü maçta puan kaybı yaşadı. Avrupa yorgunu eksik Sivas’a puan kaptıran Trabzonspor, 1 puana razı oldu. kartsız olması ve oyuncuların birbirine saygılı davranması yönünden bence harika bir maç oldu. Her iki takımın oyuncuları birbirine son derece saygılıydı. Tek üzüntüm Uğurcan’ın gol yemesiydi. Netice olarak, Abdullah Avcı’nın kaybettiği bu 2 puan, bence çok önemliydi.

Artık önümüzdeki maçlara bakacağız.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap