SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına’da Ses yok!
18.04.2021

Trabzonspor deplasmanda yendiği Hatayspor’u dün evinde konuk etti. Hatayspor, ligin en iyi hücum yapan adamlarına sahipti. Abdullah Avcı, uzun zamandır oynamayan Serkan’ı sağ beke, cezalı Hugo’nun yerine Hosseini’yi yerleştirdi. Orta sahayı zaman zaman 4 kişi zaman zaman da 3 kişi oynatan Avcı, forvette Djaniny’e şans verdi. Abdullah hoca, hücum presiyle başlama niyetindeydi ama bu ters tepti. Hatayspor, ilk 10 dakika Trabzonspor’u abandone etti, çok iyi futbol ortaya koydu. Oyunu Trabzonspor’un birinci bölgesine oyunu yıktı. Golcü oyuncuları Diouf, Bounpenza, Kamara zaman zaman sertliklerle karşılaştı. Çok faullü bir maç izledik, ilk 15 dakikada.

Diouf’un kafa şutu, Uğurcan için kolay bir toptu. Trabzonspor’da uzun zaman oynayan Serkan maça kötü başlamış gibi görünse de ikinci yarıda oynadığı futbola bence takımın en iyilerinden oldu, kritik müdahalelerle bulundu. İlk 15 dakikadan sonra oyun Hatayspor yarı sahasında oynandı. Baskı gol getirdi. 22’nci dakikada Djaniny, santradan kaptığı topla adeta buldozer gibi giderek Santos’un yanından nefis bir şutla kaleci Münir’i avladı. Bu da bireysel oyuncunun golüydü. 60 metre top sürüp gol atmak herkese nasip olmaz. Djaniny bunları çok iyi yapıyor. Devre biterken Diouf’un kafası vardı, o da direğin yanından auta gitti.

İlk yarı Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda her iki takım, oyunu değiştirme adına iyi mücadele etmeye çalıştılar. Trabzonspor sağ taraftan Yusuf Sarı ile etkili oldu. Yusuf’a Serkan da destek verdi. 77. dakikada Yusuf, sağdan yaptığı driplinglerle iki kişiyi müthiş geçip Başakşehir maçında attığı gol gibi ceza sahasına girdi. Ancak yaptığı şutu kaleci Münir kurtardı. Bu da kırılma anıydı. Daha sonra Abdullah Avcı, doğru bir hamle yaparak Nwakaeme’yi oyundan alıp Berat’ı sahaya sürdü. Arkasından Flavio-Abdulkadir Parmak değişikliği oldu. Abdullah Avcı’yı burada överken, son dakikada yaptığı değişikliklerle de eleştirelim. Önce Abdulkadir Ömür, arkasından Kamil Ahmet oyuna girdi. Maçın uzatma anlarında metrelerce top sürerek Trabzonspor’un ceza sahasında düşürülen Boupenza, zamanında düşürülse penaltı olmayacaktı. Flavio’nun darbesi sonrası hakem haklı olarak penaltı noktasını gösterdi. Uğurcan Diouf’un penaltısını kurtardı ancak tekrar edildi. Hakem Kamil Ahmet’in penaltı kullanılmadan ceza sahasına girdiği tespit ederek penaltıyı tekrarladı.

Penaltının tekrarında ise Bounpenza Uğurcan’ı terse yatırıp beraberliği sağladı. Bundan önce böyle bir karar çıkmadı, bu ne iştir? Bundan önce hiş olmadı mı? Buradan Avcı’ya sesleniyorum. Yüz kere söyledik son 1-2 dakikada oyuncu neden değiştiriyorsun? Oyunun disiplinini, kimyasını bozuyorsun. Yılların hocasıyım diye geçiniyorsun, son dakikadaki değişikliğin anlamı ne? Bir futbolcu son 2 dakikada ne iş yapar? Yüz kere yazdık yine yazacağız. Bence Abdullah Avcı’nın hatasından dolayı Trabzonspor 2 puan daha kaybetti. Trabzonspor’u göklere çıkaranlara da soruyorum. Avcı’nın sihirli dokunuşları nerede? Bu arada eğer ligde bütün maçları berabere kalacaksak küme düşeriz, matematikçilere sorabilirsiniz…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap