SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına 3 kuvvet esti
20.01.2021

 

Trabzonspor, 3 gün aradan sonra Antalya’daki kaybettiği iki puanın acısını Konyaspor’dan çıkarmak istiyordu. İsmail Kartal, üç kaliteli oyuncusu Bytyqi, Shengelia, Daci gibi isimleri kenarda tuttu. Bu da ona büyük bir ders oldu. Maçın hemen başında sol taraftan Cikalleshi’nin kafa vuruşu az farkla auta gitti, arkasından yine bu oyuncunun şutu Uğurcan’da kaldı. Trabzonspor, Konyaspor kalesinde ilk ciddi atağını Nwakaeme ile geliştirdi. Bu oyuncun plasesi az farkla auta giderken dakikalar 15’i gösteriyordu. Trabzonspor, bu dakikadan sonra pas yaparak rakibinin dengesini bozmaya çalıştı.

Abdulkadir Ömür’ün sağ tarafta Serkan’a çıkardığı pasta genç oyuncu bekletmeden topu içeriye gönderdi. Arka direkte topu iyi takip eden Nwakaeme Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Burada Konya’nın sağbeki Skubic’in büyük bir hatası vardı. Serkan bu yaptığı asistten sonra maçın gidişatını değiştirdi, maçın genelinde iyi bir oyun ortaya koydu.

Abdulkadir Ömür, kendisine yapılan sert faul sonrası 25.dakikada yerini Flavio’ya bırakmak zorunda kaldı. Yine orta saha mücadelesiyle geçen bir oyun devam etti. İlk yarıda başka gol olmadı ve Trabzonspor devre arasına 1-0’lık üstünlüğün moraliyle gitti.

İkinci yarıda maçın Trabzonspor için zor geçeceğini zannediyorduk. İsmail Kartal, ikinci yarıya Bytyqi’yi alarak başladı. Yine sol taraftan oyuna giren bu oyuncunun yaptığı ortada topa vuran Kravets, çerçeveyi bulamadı.

Arkasından Bytyqi’nin soldan getirdiği şut defansa çarpıp kaleciyi kontrepiyede bırakmasına rağmen Uğurcan gole izin vermedi. Trabzonspor’da Abdulkadir Parmak’ın getirmiş olduğu top Nwakaeme’ye, ardından Flavio’ya geldi. Bu oyuncunun düzgün vuruşu Konya ağlarına gitti. Bu gol Trabzonspor’u rahatlattı. Arkasından Konya defansı büyük bir hata yaptı. Nwakaeme-Djaniny-Ekuban paslaşmalarının ardından top Djaniny’e geldi. Güzel bir gole imza atan Djaniny, maçı 3-0’a getirdi. Bu gol Konya’yı demoralize etti. Abdullah Avcı, Trabzonspor’da yeni transfer Berat’ı oyuna aldı. Arkasından Afobe’yi, ondan sonra Yusuf Sarı’yı, Kamil Ahmet’i oyuna sokarak bir rotasyon yapmış oldu. 3-0’dan sonra bu değişiklikler normaldi.

Bu arada uyanan İsmail Kartal Shengelia’yı oyuna soktu ama geç kalmıştı. Sağ taraftan gelişen atakta oyuna yeni giren Shengelia, güzel bir çalımla kaleci Uğurcan’ı avladı. Arkasından bu oyuncun bir iki şutu daha oldu ama kaleci Uğurcan bunlarda başarılıydı. Sonuçta Trabzonspor, çok iyi mücadele ettiği maçtan haklı bir galibiyetle ayrıldı. Bence teknik direktör İsmail Kartal, kendi ipini kendi çekmiş oldu. Yanlış 11’le sahaya çıktı, bu da Trabzonspor’a 3 golle 3 puan kazandırdı.

Serkan, Flavio, Djaniny günün en iyilerindendi. Bunların yanına Abdulkadir Ömür’ü de ekleyebiliriz.

Bu arada 25.dakikada oyundan çıkan Abdulkadir Ömür’ün MR’ında kırık tespit edildi. Buna çok üzüldük. Ömür’e ve Trabzonspor camiasına geçmiş olsun.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap