SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ekuban-Sörloth iş birliği finali getirdi
17.06.2020

 
Trabzonspor, 2-1’in rövanşında İstanbul’da Fenerbahçe karşısına yine kaliteli oyuncusu Sosa’dan mahrum çıktı. Hüseyin Hoca, Göztepe maçındaki kadrosunda iki değişiklik yaptı. Costa’nın yerine Hosseini, orta sahada da Guilherme’nin yerine Ndiaye görev aldı. Maça biraz baskılı başlayan Fenerbahçe, özellikle sol taraftaki Rodriguez’i iyi kullandı. Zahic’in de ara pasları Trabzonspor defansına zor anlar yaşattı. Kısa sürede toparlanan Trabzonspor, Ekuban’ın harika pasıyla buluşan Kuzey’in Oğlu Sörloth’un golüyle 1-0 öne geçti. Trabzonspor öne geçerek rakibinin hızını da kesmiş oldu, ayrıca büyük moral kazandı. Fenerbahçe bu gol sonrası büyük şok yaşadı çünkü turun gelmesi için bu dakikadan sonra en az 3 gol atmalıydı. Trabzonspor ise çok rahattı. Fenerbahçe, girmiş olduğu pozisyonlarda kaleci Uğurcan’ı geçemedi. Bu arada Nwakaeme sakatlandı. Bu durum Trabzonspor için bir şanssızlıktı. Verilen arada böyle sakatlıkların yaşanacağı zaten belliydi. Ve bu oyuncunun yerine Bilal girdi. Abdulkadir Parmak’a yapılan bir pozisyon vardı bence de penaltı değildi hem de dışardaydı. Arkasından Sörloth’a yapılan bir müdahale vardı. Penaltıydı, hakem Cüneyt Çakır bunu es geçti. Sonrasında da Trabzonspor defansının ders alacağı bir pozisyon yaşandı. Fenerbahçe, Hasan Ali Kaldırım’ın pasında topla buluşan Deniz Türüç 18 içinde bomboş kaldı ve çok jenerik bir gol attı. Böyle bir pozisyonda bir oyuncu bu kadar boş bırakılır mı? Oyuncuların bunlara çok dikkat etmesi gerekirdi. Bu golle Fenerbahçe morallendi. Devre de 1-1 sona erdi. Bu arada 24’üncü dakikada Emre Belözoğlu’nun yaptığı hareketler kendisine hiç yakışmıyor, Türk futbolu adına utanç verici hareketlerdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe’de Mehmet Ekici oyuna dahil oldu. Ekici, attığı şutlarda Trabzonspor’a zor anlar yaşatsa da kaleci Uğurcan gole geçit vermedi. Pereira’nın tarafını iyi kullanan Fenerbahçe yine Trabzonspor kalesinde tehlikeler yarattı ancak yine defansın iyi oyunu gole engel oldu. Sörloth ve Ekuban’ın harika paslaşmaları sonrasında topla buluşan Söorlth müsait pozisyonda topu auta attı. Ardından Ekuban’ın orta sahanın gerisinden nefis getirdiği topu Sörloth’a adeta al da at dercesine güzel bir asist yaptı. Sörloth affetmedi. Bu golle Fenerbahçe’nin işi bitti. Trabzonspor iyice rahatladı. Maçın uzatma anlarında harika bir paslaşma sonrasında topla buluşan Novak, sol ayağıyla nefis bir plaseyle üçüncü golü attı. Hüseyin hoca bence değişiklikleri geç yaptı. Trabzonspor harika bir maç oynadı ve hakkıyla finale kaldı. Artık kupanın yarısı bizim. Tamamını almak için savaşacağız. Bence maçın en iyisi Ekuban’dı. İki gole de direkt katkı sağladı. Sahanın her yerinde vardı.

Son olarak sevgili kardeşlerim Abdulkadir Ömür ve Abdulkadir Parmak… Biraz daha canlanın ya. Kurban olayım size. Sizin gibi yıldız oyunculardan çok şeyler bekliyoruz.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap