SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dostluk maçı
15.03.2021

Trabzonspor’da Abdullah Avcı Erzurum maçında santrforda yine Djaniny’ye forma verdi. Orta sahada Abdulkadir Parmak, stoperde cezalı olan Hugo’nun yerinde Hosseini, sağ bekte ise Hüseyin Türkmen oynadı. Yunus Mallı da Berat’ın yerine forma şansı buldu.


İlk yarıda yazacak bir şey bulamıyorum. Kaleye giden iki şut var. Birinde Emrah’ın sert şutunu kaleci Uğurcan kurtardı. Bir de Almanya’dan büyük umutlarla transfer edilen Yunus Mallı’nın az farkla auta giden plasesi vardı. Onun dışında 45 dakika pozisyon olmadı. İlk yarıda zevk vermeyen bir futbol vardı. Düşme potasındaki Erzurum, kötü bir zemine rağmen iyi mücadele etti. Trabzonspor’un gol ayaklarından kaleye atılan şut yoktu. Topu alan geriye dönüyor. Anlaşılmaz bir ilk yarı seyrettik.


İkinci yarıya Erzurum hızlı başladı. Özellikle sol taraftan çok atak yaptılar fakat önde gol atacak becerikli golcüleri olmadığı için girmiş oldukları net pozisyonlardan yararlanamadılar. Trabzonsporlu oyunculardan oyuna ağırlığını koyan oyuncu olmadı, Nwakaeme hiç yoktu sahada. Son haftalarda formsuz bir Ekuban, önde girdiği bir iki net fırsatı kaçıran Djaniny izledik.


60.dakikada El Kabir-Novikovas  değişikliği oldu. Abdullah Avcı, bu değişikliğe Flavio’yu oyuna koyarak karşılık verdi. Hemen peşinden Nwakaeme çıktı, Yusuf Sarı girdi. Mesut hoca ise Osman’ın yerine Buğra, Cenk Ahmet’in yerine Obertan’a şans verdi. Bu değişikliğin hemen ardından sağ taraftan gelişen Erzurum atağında Aatıf’ın yaptığı ortada oyuna giren Buğra’nın 2 metreden sol ayağıyla yapmış olduğu vuruşu Hüseyin Türkmen önledi. Hüseyin’in hamlesi olmasaydı top ağlarla buluşacaktı. Arkasından Trabzonspor’da Djaniny’nin şutu auta gitti. Yusuf’un pasında bu kez Bakasetas çerçeveyi bulamadı. Abdullah Avcı son 5 dakikada Parmak-Baker değişikliği yaptı. Sonlara doğru Aatıf’ın şutu direği yalayarak auta gitti. Çok isteyen, saldıran, pozisyona giren, çok daha iyi oynayan Erzurum seyrettik ama onların da gol ayağı olmadığından maç 0-0 bitti.


Trabzonlu oyuncuların ne yaptığını anlamak mümkün değil. Kaleye şutumuz olmadı. Kornersiz bir maç oldu. Sonunda dostane bir maç oldu. Komşu Erzurum’a 1 puan iyi geldi.

Avcı’ya sesleniyorum. En az altyapıdan 5 genç oyuncu oynamalı. Bu takım bu saatten sonra 4’üncülük, 5’incilik için mücadele eder. 5-6 altyapı oyuncusu oynasaydı sonuç değişir miydi? Başkan Ağaoğlu, altyapıdan oyuncu yetiştiriyoruz, diye demeçler veriyor. Sahada altyapıdan yetişen oyuncu yok. Herhalde bundan sonra görürüz. Erzurumspor gibi ligin en dibindeki zayıf takıma karşı böyle bir futbol Trabzonspor’a yakıştı mı? Bence hiç yakışmadı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap