SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avrupa’da Hüsran
13.12.2019

İddiasını haftalar önce kaybeden Trabzonspor, Avrupa’da son maçına çıktı. Ünal hoca bu maçta oynanmayan oyunculara şans verdi. Basel, maça süratli başladı ve ilk 3 dakikada kalemizde iki tehlikeli pozisyon yakaladı. Ancak bunlardan faydalanamadı.

Abdulkadir, Doğan, Onazi Trabzonspor’un orta sahasında görev yaptılar. Trabzonspor sağ tarafta Avdijaj, sol tarafta Fıratcan, ortada da Ekuban ile gol aradı, ilk yarıda da rakip kalede 3-4 net pozisyon buldu ama aradığı golü bulamadı. Bunlarda ilkinde Avdijaj’ın şutu kaleciden kornere çıktı. Ardından Fernandes’in şutunu Basel defansı çizgiden çıkardı. Sol taraftan Fıratcan’ın getirdiği topta Abdulkadir müsait pozisyonda topu auta gönderince Trabzonspor mutlak bir golden daha oldu.

Basel’in atağında ceza alanı içinde Cabral'ın kafa şutunu Erce kurtarmasına rağmen dönen topu Widmer tamamladı. Basel bu golle 1-0 öne geçti.

İkinci yarıda da Basel’in etkili oyununu izledik. Sol taraftan Fululu’in şutu direkten dışarı çıktı. Erce’nin de bu topa müdahalesi vardı. Basel’de Nijerya doğumlu Okafor, oyuna girdi. Bu oyuncunun soldan getirdiği topta Erce Kardeşler’in müdahalesi yine yetersiz kaldı ve top Stocker’in önüne düştü. Bu oyuncu da takımını 2-0 öne geçirdi. Bu gol maçın da skorunu belirledi.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda rakip kaleyi rahatsız edecek şutlar atamadık. Maalesef böyle bir oyun ortaya koyduk. Şu grupta 1 puanla sonuncu olduk. Bu da Trabzonspor’a yakışmayan bir pozisyondu. Bu grupta en azından ikinci olmalıydık. Tarihe geçtik!

Bugün gözler uzun zamandır oynamayan Onazi’deydi. Ekuban ve Onazi vasatı aşamadılar bence. Bilhassa Ekuban yalnız kalarak hiç etkili olamadı.

Serkan Asan ve Abdürrahim Dursun, ileriye dönük umut vermedi. Genç çocuklar çok koşuyorlar, oynadıkça tecrübe kazanacaklar. Erce Kardeşler, iki gol yemesine rağmen gelecek adına umut verdi.

Şunu da belirtmek istiyorum, Şu maçlar bir daha oynansa, Trabzonspor da tam takım sahaya çıksa inanın lider olurdu. Bunlar çok zayıf takımdı. Trabzonspor Avrupa’yı bu noktada tamamlamamalıydı. Hedef Avrupa diyorsun, Avrupa’ya böyle bir grupta yer alıyorsun ama 1 puanla grubu tamamlıyorsun. Çok yazık. Neyse olan oldu. Şimdi lige döndük. Denizlispor ile oynayacağımız maçı kazanıp, zirve iddialımızı güçlendirmeliyiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap