SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı uyuyunca
1.03.2021

Fenerbahçe ile çok önemli bir maç oynayan Trabzonspor, galip gelmesi halinde rakibiyle puanını eşitleyecekti. Trabzonspor’da kalede Uğurcan oynadı, uzun zamandır forma giyemeyen Serkan ve Marlon, beklerde görev aldılar. Bir de cezası biten Nwakaeme dışında diğer oyuncular aynıydı. Fakat Fenerbahçe takımı ise ilginç bir 11’le sahaya çıktı. Oynar mı oynamaz diye tartışılan Macar oyuncu Szalai, sahanın en iyi oyuncusu oldu. Uğurcan ise Trabzonspor’un en iyi oyuncusu olarak öne çıktı ve Milli takımın direkt kalecisi olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi. İlk yarım saatte topa fazla sahip olan Fenerbahçe, Trabzonspor defansını bunalttı. Çok iyi pas trafiği yaptılar. Ama ilk yarıda yüzde yüz 2-3 pozisyon kurtaran kaleci Uğurcan’ı geçemediler. Uğurcan, bilhassa harika bir pas trafiğinin ardından yapılan ortaya iyi yükselen Thiam’ın kafa vuruşu harika bir refleksle çıkardı.

İlk yarım saatte rakip sahayı geçmekte zorlanan Trabzonspor, 30’dan sonra daha hareketli gözüktü. Sol taraftan gelişen Trabzonspor atağında Ekuban topu geriye çevirseydi, skor 1-0 olabilirdi. Yine soldan gelişen pozisyonda Djaniny’in şutu Altay’da kaldı ama bu pozisyon öncesi hakem el kararı verdi. Devrenin sonlarında ilginç bir an yaşandı. Nwakaeme Serdar’dan topu alarak kaleye doğru giderken, hakem Yaşar Kemal Uğurlu, faul verdi. Oysa uzaktan yakından faulle alakası yoktu.

Arkasından Djaniny’in içeriye çevirdiği topa Flavio iyi vuramayınca devre golsüz sona erdi.

İlk yarıda Fenerbahçe’nin çektiği 8 şutun 5’i kaleyi buldu. Trabzonspor’un ise kaleyi bulan şutu yoktu.

Nwakaeme’nin driplingleriyle ikinci yarıda biraz daha canlanan Trabzonspor’da beklenen gol bir türlü gelmedi. Maç, artık gol atan takımın kazanacağı bir hale dönmüştü. Sosa’nın ortasında ön direkte topa vuran Gökhan’ın şutunu yine Uğurcan çıkardı.

65’inci dakikada Erol Bulut, 2 değişiklik yaptı. Abdullah hoca bu değişiklikleri izledi. 10 dakika sonra Erol Bulut 2 değişiklik daha yaptı. Bu 4 değişikliğe karşılık Avcı, Ekuban’ın yerine Yusuf Sarı’yı aldı. Bu değişikliğin ardından da Fenerbahçe’nin golü geldi. Serkan’ın kaptırdığı topu alan Ferdi, Pelkas’a verdi. Yunan oyuncu, 20 metre sürdükten sonra düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı. Maçın kırılma anıydı bu. Arkasından Djaniny’in kafa şutu yerden sekerek direğe çarptı. Bu da Trabzonspor adına bir şanssızlıktı. Sağ tarafta atılan kornerde Valencia’nın Bakasetas’a yaptığı hareket bence penaltıydı. Bunu da pas geçen Yaşar Kemal Uğurlu, bence çok kötü bir maç yönetti. Ama şu gerçek ki Fenerbahçe oynadığı futbolla galibiyet hak etti. Burada Abdullah Avcı’nın kasketi indirip önüne bakması lazım.

Sonuç itibariyle Avcı değişikliklerde geç kaldı. Bakasetas gibi topa iyi vuran oyuncu neden korner kullanır? Bırak kornerleri başkası kullansın, seken toplarda Bakasetas’la gol arayalım. Bakasetas’ı şut atsın diye aldık, korner kullansın diye değil. Maçın bitimine 5 dakika kala oyuncu değiştiriyorsun. 5 dakikada ne yapacak bu oyuncular? Sahada adeta uyuyan bir Avcı seyrettik. Hani diyordular ya Abdullah Avcı’nın sihirli dokunuşları diye. Avcı’ya ders olsun bu yenilgi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap