SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı Kartal'ı avladı
1.02.2021
Trabzonspor, Süper Kupa’dan 3 gün sonra deplasmanda lider Beşiktaş karşısına çıktı. Eski takımına karşı mücadele eden Abdullah Avcı, kazanan taraf oldu. Üst sıralara oynamadı adına Bakasetas ve Yunus Mallı’yı transfer eden Trabzonspor için bu maç çok önemliydi. Kazanılması halinde üst sıralar için umutlar artacaktı. Ve Trabzonspor maça hızlı başladı. 

Beşiktaş’ın orta sahası Atiba, Josef, Mensah, Trabzonspor’un ise Parmak’ın ilk dakikada mecburi değişikliği sonrası Baker, Berat, Flavio üçlüsünden oluştu.
Trabzonspor, maçın başında Djaniny’in nefis ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Baker, topu kaleci Ersin’e nişanlayınca Trabzonspor mutlak bir golden oldu.
Sol taraftan N’Skala’nın orta yaptığı topta Serkan ağır kaldı, Aboubakar’ın müsait pozisyonda vurduğu kafa şutunu kaleci Uğurcan, çelmeyi başarsa da golü önleyemedi. Uğurcan, bugün bence harika bir performans sergiledi. Galibiyette en büyük pay Uğurcan’ındır. Kendisini tebrik ediyorum. Şenol Güneş de bunu görmüştür. 

Nwakaeme’nin müthiş oyunu vardı. Beşiktaş’ın sağ tarafını adeta çökertti, çok etkili oldu. Yaptığı vuruşlarda ise kaleci Ersin başarılıydı. İlk yarının sonlarında Berat’ın pasında topla buluşan Nwakaeme, Rosier’i geçerek attığı şut önce Vida’ya, arkasından da Montero’ya çarparak ağlara gitti. 

İkinci yarıda da tempo düşmedi. Yine karşılıklı ataklar oldu. İki başarılı kalecinin kurtarışlarını izledik. Ligin en iyi en hızlı maçı oynandı.
Abdullah Avcı, 62’de Berat’ı çıkarıp yeni transfer Bakasetas’ı soktu. Arkasından da Sergen hocadan, Dorukhan ve N'Koudou hamlesi geldi. Oyuna yeni giren N'Koudou’nun nefis şutunu Uğurcan kurtardı.  
Baker’in attığı kornerde altı pas içinde Nwakaeme, adeta 4 kişiyi pazara yollayıp arkaya kestiği top Vida’nın ayağından Hugo’nun önüne düştü. Bu oyuncu, sağ ayağıyla nefis voleyle Trabzonspor’u 2-1 öne geçirdi. Yapılan oyuncu değişiklikleri maça renk kattı. Trabzonspor Süper Kupa’dan sonra aldığı bu galibiyetle taraftarını sevindirdi. 

Beşiktaş’ın girmiş olduğu net pozisyonlarda müthiş performans sergileyen Uğurcan bence maçın en iyisiydi. Uğurcan, Nwakaeme ve Hugo başta olmak üzere tüm ekibi kutluyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap