SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı aslanı avlayamadı
22.04.2021

Trabzonspor İstanbul deplasmanında dört haftalık beraberlik serisine son vererek çıkışa geçmek arzusundaydı. Maçın başında Trabzonspor’dan Nwakaeme, Djaniny, Ekuban üçlüsü, Galatasaray defansının arkasına sarkmaya çalıştı. Abdullah Avcı, oyuna hücum presiyle girdi. İlk dakikalarda Djaniny’in sağ çaprazdan içeriye girdiği bir pozisyon var. Arkasından Bakasetas’ın şutları Muslera’da kaldı. Trabzonspor ilk 10 dakikada 3 pozisyon bulmuş oldu. Galatasaray’da ise Babel santrafor oynarken, Halil ve Oğulcan kenarda bekledi. Bu da Fatih Terim’e çok büyük bir ders oldu. Çünkü Galatasaray, ilk yarıda bir türlü Trabzonspor kalesine gidemedi. Bulduğu bir iki cılız pozisyonda da kaleci Uğurcan’ı geçemediler. Trabzonspor’un ilk yarıda 4 pozisyonu varken Galatasaray’ın doğru dürüst pozisyonu yoktu.

Fatih Terim, Feghouli’nin yerine Halil’i oyuna aldı. Arkasından Fernandes’in yerine Emre Akbaba oyuna dahil oldu.

Maçın son 15 dakikalık bölümüne girilirken Bakasetas’ın kestiği topu Luyindama uzaklaştırmak istedi, on sekizin üzerinde topla buluşan Edgar nefis bir gole imza attı.

Oyuncu değişiklikleriyle beraberlik golünü arayan Galatasaray, Trabzonspor defansında büyük bir baskı kurdu. Edgar, Serkan ve kaleci Uğurcan bu dakikalarda Galatasaray’a gol izni vermedi. Ancak büyük baskı devam ediyordu. Trabzonspor’un oyuncularının yorgunluğu göze çarptı. Ve Abdullah Avcı Flavio ve Abdulkadir Ömür’ü oyuna aldı.

Maç böyle bitecek derken uzatmada kazanılan bir frikikte topu ağlarımızda gördük. Çalışılmış bir frikikti. Türkiye’nin en iyi kalecisi Uğurcan, yumruk atması gereken topa plonjon yapmak isteyince elinde kaçırdı. Bu da bize pahalıya mal oldu. Ve maalesef Emre’nin attığı golle, kazanacağımız bir maçtan 2 puan daha bırakarak ayrıldık. Böylelikle beraberlik serimiz 5’e yükseldi, yani 5 maçta 10 puan kaybettik. Beraberlikle bir yere gelinmez. Bence bu beraberlikler bizim şampiyonluğumuzu yedi. Trabzonspor, 1-0 sonrasında ikinci golü atamayınca sıkıntı yaşıyor. Maçın başından sonuna kadar Galatasaray’dan daha iyi görünen Trabzonspor, bence 2 puan kaybeden taraf oldu.

Bu sonuç Trabzonspor’a yakışmadı. İlk yarı ve ikinci yarının ilk 15 dakikasına kadar Trabzonspor sahanın yer yerinde Galatasaray’dan daha üstündü. Beni sevindiren konu; Serkan Asan’dı. Gelecek sezon sağ beke ihtiyaç var diye düşünülüyor, bence gerek yok. Geçen haftanın en iyisi Serkan, dün de maçın en iyilerindendi. Oynadıkça üstüne koyuyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap