SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avantaj Fırtına’da
4.03.2020

Trabzonspor, Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe’yi evinde ağırladı. Hüseyin hoca, kaleci Erce dışında ideale yakın bir kadroyu sahaya sürdü. Maçın başında Falette’nin sakatlanarak oyundan çıkması Fenerbahçe’yi demoralize etti. Gustavo mecburen stopere alındı. Deniz de adeta bir sol bek gibi oynadı. Orta saha mücadelesine dönen bir ilk yarı izledik. Orta alan, Ozan, Tolga Ciğerci, Tolgay üçlüsüyle Abdulkadir Parmak, Sosa, Ndiaye’nin mücadelesine sahne oldu.

Ndiaye sakatlanınca oyuna Guilherme girdi. Önde oynayan Ekuban ve Sörloth pas alamayınca gol pozisyonuna giremeyen bir Trabzonspor izleyince ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya Trabzonspor çok hızlı bir giriş yaptı. Fenerbahçe’nin defans hatasını iyi değerlendiren Sörloth, Gustavo’yu geçerek 18 içinden güzel bir plaseyle Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu gol Trabzonspor’u ateşledi. Sağ taraftan Ekuban topu nefis bir driplingle getirdi. İçeriye girdi ve sürpriz golcü Novak’a ‘al da at’ dedi. Novak da bu ikramı geri çevirmedi. Skor 2-0 olmuştu ancak Trabzonspor’da geriye yaslanma hastalığı yine devam etti. Trabzonspor, 2-0’ık skora razı olan bir görüntü verince Fenerbahçe’nin baskısıyla karşılaştı. Sosa ve Nwakaeme oyundan düştü. Defansa kadar gelen Sörloth iki önemli pozisyonda tehlikeyi önledi. Yine sağdan atılan ortada Erce’nin tereddütlü çıkışı pahalıya patladı. Vedat Muriç durumu 2-1’e getirdi. Da Costa ve Campi, gole kadar Vedat Muriç’i iyi marke ettiler, adım attırmadılar. Ama bir anlık dalgınlık Vedat’ın gol atmasına neden oldu.

Erce, yenilen gole kadar çok etkili bir performans ortaya koydu. Mehmet Ekici ve Tolgay’ın şutlarında başarılıydı. Ama golde zamanlama hatası Trabzonspor’a pahalıya patladı. Maçın geneline baktığımızda sınıfı geçti.

İki ayaklı maçta deplasmanda atılan gol çok değerli olduğundan Fenerbahçe 2-1 kaybetse de umudunu kaybetmedi. Sonuçta tur İstanbul’daki maça kaldı. Trabzonspor’un hücum adamlarının İstanbul’da muhakkak gol atacaklarını düşündüğümden finale yakın olan tarafın Trabzonspor olduğunu söyleyebiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap