SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aslan fırtına dinlemedi
27.12.2020

Trabzonspor, Hatay deplasmanında mucize bir galibiyet almıştı. Bu galibiyet de Süper Lig’in en iyi takımlarından biri olan Galatasaray’a karşı bir motivasyon olmuştu. Sezona kötü başlayıp, ardından oynamış olduğu 5 gazozuna maçta aldığı puanlarla üst sıralara tırmanmaya başlayan Fırtına, Galatasaray’ı yenerse şampiyonluk adayları arasına adını yazdıracaktı. Süper Lig’de her takım her takımı yener. Buna 4 büyükler de dahil.

Galatasaray maçına gelince, Trabzonspor ilk 15 dakikada rakibin hücum presiyle karşılaştı. Hemen maçın başında Feghouli, Galatasaray adına ilk tehlikeli atağı geliştirdi. Fakat bu şut az farkla auta gitti. Hemen akabinde Djaniny’nin pasında buluşan Flavio, çerçeveyi bulamadı. 11’inci dakikada da bu kez Djaniny, gole çok yaklaştı fakat bu oyuncunun şutu da az farkla dışarı gitti.

Galatasaray’ın topa daha çok hakim olduğu dakikalarda, Trabzonspor kornerden golü buluyordu. Sol taraftan atılan ortada Hugo’nun nefis kafa şutunu kaleci Okan, harika bir kurtarışla gole izin vermedi. Arkasından zorunlu bir değişiklik oldu. Feghouli sakatlanınca yerine Ömer Bayram girdi. Feghouli’nin çıkmasına sevinirken, oyuna giren Ömer Bayram, Cezayirli oyuncuyu aratmadı. İlk yarı bitecekken, Galatasaray sağdan geliştirdiği atakta golü buldu. Oğulcan’ın topuk pasında Emre Kılıç’ın şutunu Uğurcan çıkarıyor. Dönen topu takip eden Arda, Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda sol tarafı iyi kullanan Saracchi, Trabzonspor’a zor anlar yaşattı.

İkinci yarının hemen başında Edgar’ın eline çarpan pozisyonda hakem Halil Umut Meler, penaltıyı pas geçti. İlk yarıda pek etkili gözükmeyen Oğulcan, ikinci yarıda daha etkili oldu. Oğulcan, Ömer Bayram’ın pasında topu düzeltip Uğurcan’ın sağından Galatasaray’ı 2-0 öne geçiren golü attı. Sonraki dakikalarda Hugo’nun sakatlanmasıyla bu oyuncunun yerine Hosseini girdi. Aynı dakikada Yusuf’un yerine de Afobe oyuna girdi. Afobe ile önemli bir fırsat yakaladı. Ancak bu oyuncu topu daha müsait pozisyonda olan Djaniny’e verse fark bire inecekti. Kendi vurunca, top auta gitti.

Abdulkadir Parmak ile bir pozisyonu daha harcayan Trabzonspor, son vuruşlarda etkisiz kalınca mağlup oldu. İkinci yarıda iyi oynayan Galatasaray, bence haklı bir galibiyet aldı. Trabzonspor ilk ciddi sınavını geçemedi.

Neyse olan oldu. Trabzonspor artık önüne bakmalı. Bence devre arasındaki yapılacak transferlere gerek yok. Bu seneyi bu kadroyla geçiştirip, önümüzdeki yıl iyi bir kadro kurulmalı. Aralıkta yapılacak seçimde yeni bir yönetimle yola çıkılmalı. Yine söyleyeceğim, Trabzonspor taraftarına çok üzülüyorum. Allah’tan maçlar seyircisiz. Artık sezonun bitmesin sabırla bekleyeceğiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap