SON DAKİKA
SON DAKİKA


Antalya'da fırtına esti
9.12.2019

Trabzonspor, Antalya deplasmanında 3 puan parolasıyla gitti. Ünal hoca sağ tarafta genç Serkan Asan, sol tarafta ise Kamil Ahmet’e şans verdi, ileriki üçlüde Yusuf Sarı, Sörloth ve Nwakaeme’nin arkasına da yıldız oyuncu Sturridge’yi yerleştirdi. Deneyimli teknik adam, Sosa’nın yokluğunda Abdulkadir Parmak ve Obi Mikel’le de orta sahayı kontrol etmek amacındaydı.

Trabzonspor maça çok hızlı başladı. İngiliz oyuncu Sturridge’nin pasında Sörloth rakibin müdahalesine rağmen güzel bir gol atarak Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Antalyaspor da Trabzonspor’un kalesinde görünmeye başladı. Sağ ve sol bölgeyi kullanarak Trabzonspor kalesinde tehlikeli ataklar geliştirdi. Bu anlarda kornerden gelen kafa şutunu kaleci Uğurcan iyi kurtardı. Hemen akabinde sol taraftan atılan ortada Obi Mikel topu uzaklaştırmak istedi top Celustka’nın kafa vuruşuyla Uğurcan’ın solundan ağlara gitti.

Burada bir parantez açmak istiyorum. Obi Mikel’e çarpan birkaç gol kendi ağlarımıza gitti. Ona da Mikel’in şanssızlığı diyelim.

Trabzonspor, kalesinde beraberlik golünü görse de moralini bozmadı ve atak futboluna devam etti. Yusuf Sarı’nın sağ taraftan attığı kornerde de ön direkteki Sturridge topu arkaya atarak Nwakaeme’nin gol atmasını sağladı. Bu golle Trabzonspor 2-1 öne geçti. Sturridge bence ilk yarıda attığı iki asistle takımın başarılı isimlerinden oldu. Sosa’nın olmayışı ilk yarıda Trabzonspor’da eksiklik hissedildiğini demeden geçemeyeceğim. Antalyaspor, bu bölgeyi daha rahat geçmeye başladı. Devre biterken Yusuf, Trabzonspor’u 3-1 öne geçirdi.

İkinci yarıya Antalyaspor daha hızlı başladı. Aatıf ve Serdar Özkan’ı oyuna girmesiyle canlanan Akdeniz ekibi, Trabzonspor kalesinde ataklarını sıklaştırdı. Ama girdiği pozisyonlarda Uğurcan’ı geçemedi. Kamil Ahmet sakatlanınca,

yerine Abdürrahim oyuna girdi. Trabzonspor’da Sturridge’nin oyundan çıkmasına anlam veremedim. Bence İngiliz oyuncu oyunda kaldığı süre içerisinde güzel işler yaptı. Ünal hoca, skoru koruma adına Yusuf Sarı’yı oyundan alıp yerine Hosseini’yi oyuna soktu. Trabzonspor’da Ekuban, Nwakaeme ve Sörloth’un girişimleri dördüncü golü getiremedi. Antalyaspor’un da geliştirdiği pozisyonlar sonuçsuz kalınca, ilk yarıdaki goller maçın skorunu belirledi. Trabzonspor, Antalya’dan istediği 3 puanı alarak zirve yarışında ‘varım’ dedi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap