SON DAKİKA
SON DAKİKA


Alanya fırtına dinlemedi
9.03.2021

 
Üstteki takımların puan kaybetmesiyle Trabzonspor havaya girmişti. Ligin iyi takımlarından biri olan Alanyaspor maçı, üst sıralara yanaşmak açısından çok önemliydi. Fakat Trabzonspor’un umduğu gibi bir maç olmadı. Maçın başında, kompakt futbol oynayan Alanyaspor takımı izledik. Abdullah Avcı, Abdulkadir Parmak’ın yerine Baker’a, Djaniny’nin yerine ise Afobe’ye şans verdi. Afobe önde çok yalnız kaldı. Aslında maça çok diri başlamıştı ancak rakip stoperler Fatih ve Tzavellas arasında kayboldu gitti. Afobe önde kalınca, bu bölgede Trabzonspor top tutmakta zorlandı. Alanyaspor takımı üstümüze gelmeye başladı. Salih’in ilk anlarda bir pozisyonu vardı. Ancak bu pozisyon golle sonuçlanmadı. Yine arkasından Ceyhun’un şutu auta gitti. Trabzonspor’un ilk yarıda Alanyaspor kalesinde doğru dürüst etkili bir pozisyonu yok gibiydi. Önde Nwakaeme, Afobe ve Ekuban’ın dağınık bir oyununu izledik. Her iki takım da orta sahada çok pas hatası yaptı. Hücuma çıkarken iki takımın kaptırdığı toplarla tehlikeler yaşansa da, ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı daha hızlı bir maç oldu. Önce Trabzonspor, sonra Alanyaspor hücumlarını izledik. 66’da sağ taraftan etkili gelen Efecan içeriye ortaladı. Trabzonspor 18’inde kaleci Uğurcan’la birlikte 7 kişi olmasına rağmen Ceyhun, topu kafayla arka direkteki Mustafa’ya gönderdi. Bu oyuncu da topu boş kaleye gönderdi. 7’ye 3’dük. Golü yedik. Bu gol bize yakışmadı. Defansın büyük pozisyon hatası vardı. Bu golden 6*7 dakika sonra Edgar’ın hücuma çıkarken Serkan’a attığı topu kapan Davidson, 50 metre sürdükten sonra topu ikinci kez ağlarımıza bırakıyor. Burada Edgar da hatalı Serkan da… Bu pozisyonda libero ve sol bekin kademeye girmesi lazım. Ama ara ki bulasın.
Trabzonspor’un sol taraftan geliştirdiği atakta Nwakaeme’nin vurduğu şut, rakibine eline çarpıp kornere gidiyor. VAR uyarısı sonrası pozisyonu izleyen Suat Arslanboğa penaltıyı veriyor. Bakasetas penaltıyı atarak durumu 2-1 yaptı. Kaliteli bir hücum yapan Alanya, son anlarda üçüncü golü sol taraftan gelişen atakta yine Davidson ile buldu. Bu golde çaresiz kalan Uğurcan, bu oyun karakterinle 3 de yer, 5 de yer.

Sana sesleniyorum Abdullah Avcı, sanki Serkan çok büyük hata yapmış gibi oyundan alıyorsun. Serkan’ı günah keçisi yapıyorsun. Geçen hafta İstanbul’da da aynı şey yaptın. Onlar bizim çocuklarımız. Onlara moral vermemiz lazım. Yusuf Sarı’yı son 15 dakikada, Abdulkadir’i ise son 10 dakikada oyuna alıyorsun. Takım yürüyorsa, senin kabahatin. 5 değişiklik hakkın var gol yemeden neden oyuncu değiştirmiyorsun. Değişiklik için gol mü yenilmesi lazım.

Yazacağım ki doğruyu bulalım. Hala kornerleri Bakasetas’a kullandırıyorsun. Bakasetas korner kullanır mı, kornerden dönen topları kim gol yapacak. Bırak kornerleri Marlon kullansın. 9 kişiyle defans oynuyoruz. Niye, gol yemeyelim diye. Futbolda böyle bir şey yok. Sanki Barcelona’yla, Real Madrid’le oynuyoruz. Afobe’nin, Ekuban’ın bizim altı pasta ne işi var? Golü kim atacak? Trabzonspor 9 kişiyle defans yapamaz. Trabzon’da oynuyorsun.

Korkak, kontradan gol arayamazsın. Bu oyun para etmez. Kasketini önüne koy maçı bir daha izle. Yaptıkların yanlış.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap