SON DAKİKA
SON DAKİKA


3 puandan ötesi UĞURCAN
28.04.2018

Trabzonspor küme düşme potasındaki Antalyaspor ile oynadığı kritik mücadeleyi yıldızlaşan genç kalecisi Uğurcan’ın katkılarıyla kazandı. Avrupa kupası şansını sürdürmek adına önemli karşılaşmaya çıkan Bordo-Mavililer, rakiplerinin de kazandığı haftada kuşkusuz 3 puanı istiyordu. Ancak Antalyaspor’un da konumu itibariyle bu mücadelenin zor geçeceği belliydi.

Trabzonspor maça hızlı başladı. Henüz ilk dakikada Olcay’ın sağ taraftan yaptığı ortada Kucka sol ayağıyla kötü bir vuruş yaparak topu dışarı attı. Pozisyonun ardından Antalyaspor hücuma geçti, Celustka kaleciyle karşı karşıya kaldı.

Maçın yıldızı Uğurcan yüzde yüzlük bir golü önledi.

Antalyaspor’un atakları ardı ardına gelirken Duoukara, Maicon ve Emre Güral çok tehlikeli oldular. Sol taraftan Doukara’nın yaptığı asisti Emer Güray nefes bir şekilde direğin dibine bıraktı. Kaleci Uğurcan’ın kabahati yoktu.

Yine bu oyuncuların yapmış olduğu ataklarda Trabzonspor kalesinde zor alan yaşandı.

3-4 net gol pozisyonunu engelleyen Uğurcan Trabzonspor’u oyunda tuttu, farkın açılmasını önledi.

Trabzonspor’un hücumda Antalyaspor’un savunmasındaki oyuncunun eline çarpan topta hakem penaltı noktasını gösterdi. Burak bu fırsatı boş geçmedi ve skoru 1-1’e getirdi. 

Trabzonspor ilk yarıda Kucka, Olcay, Okay, Yusuf ve Burak ile zaman zaman iyi pas yapsalar da bu oyuna skor olarak yansımadı. Ancak genç kaleci Uğurcan yaptığı kurtarışlarla kalitesini ortaya koyarak farkın açılmasını önledi. Onur’un sakatlığı bizi üzdüyse de Uğurcan kalan maçlarda görev alarak gelecek sene için hazırlanmalı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Antalyaspor’du. Trabzonspor da oyuna biraz daha ağırlığını koymak zorunda kaldı. Yıldız oyuncu Yusuf sağ taraftan harika çalımlar atarak iki kişiyi geçtikten sonra sol ayağıyla enfes bir gole imza attı. Ardından Antalyaspor yeniden hücum üstünlüğünü eline aldı. Yine yapılan hücumlarda kaleci Uğurcan çok başarılıydı. Antalyaspor mağlup duruma düştükten sonra ağırlığını koydu. Oyuna giren N'doye ve Burak çok önemli fırsatlardan yararlanamadılar. Trabzonspor Uğurcan’ın büyük katkısıyla galibiyete ulaştı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap