SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni Bir Düzen
26.06.2020

Merhaba değerli okuyucular;

 

Ülkemizde her şeye alıştığımız gibi bu hastalıkla yaşamaya da alıştık galiba. Ki Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca: "İkinci dalgayı beklemiyoruz" diyerek içimize su serpmişti. Bu demek değil ki, gevşeyelim ve maskelerimizi takmayalım, önlemlerimizi almayalım. Biliyorsunuz ki yeni düzende artık "sosyal mesafe" kuralı geçerli. Sonuç olarak "Sağlık olsun, gerisi önemli değil efendim" diyerek normalleşmenin sevincini yaşıyorum.

Yıllarca "EYYY AMERİKA" diye diye ülke sonunda karıştı. Hem de uyguladıkları emperyalizm düzen, bu defa başlarına bela oldu.

Dört kitapta geçen "İnsanlar eşittir" ilkesine bakmadan ırkçılığın en babasını yapan Trump; bu defa zor günleri, zorbalıklar yaparak sindirtmeye çalışıyor. Ekranlara elinde İncil ile yaptığı açıklamalarla hepimizi yine şok eden Trump; bu defa hazin bir sona yaklaşmış gibi. Mutlaka izleyenler vardır, çok tanıdık sahneler değil mi ?

Size kısa bir örnek vereyim mi?

"İlk çağda insanlar en fazla 25 yaşına kadar yaşarlarmış. Buzullarla kaplı dünyada yaşamayı yeni öğrenen insanoğlu; gelecek her türlü tehlikeye karşı nasıl önlem alınır bilmiyorlar. Ve bakıyorlar ki biz ölüyoruz, kendimizi savunmamız lazım diyerek, ilk önce güç kazanabilmek için tehlikeli hayvanları öldürüp ihtiyaçlarını gidermişler. Bunları duvarlara attıkları çentiklerle resim figürünü oluşturmuşlar.

Sonra bakırı bulmuşlar. Ve çağın sonunda ateşi bulmuşlar, bir arada yaşamayı öğrenip yerleşik düzene geçmişler. "

Amerika'nın yıllarca insanlar üzerinden yapmış olduğu ırkçılığın okları şimdi onların üzerinde ve insanlar onu nasıl yenebileceğini öğreniyor. Yağmacılığın, yıllarca sindirilmenin patlamasının fotoğraflarını yansıtan medya; aynı hedefe yürüyen insanların birleştikçe güçlendiğini ve belki kendilerine yerleşik düzen kuracaklarını ya da ölüp gideceklerini dünyanın gözü önüne seriyor ve devam ediyor.

Sonuç her ne olursa olsun yeni bir çağ ve yeni bir düzen kocaman ayak sesleriyle gelmekte.

İnsanca yaşamayı öğrenemediğimiz bilmem kaçıncı yüzyılda, insanca yaşamayı öğrendiğimiz bir düzenin gelmesi dileğiyle.

Sevgilerimle.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap