SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vatandaşın sesini duyun
3.10.2019

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomideki her iyileşmeyi vatandaşımıza yansıtıyoruz" dedikten birkaç saat sonra gelen zam haberi halkı şoke etti. 2018 yılından bu yana %60 artış gösteren elektrik ve doğalgaz cepleri yakmaya devam ediyor.

Minibüste, çarşıda, pazarda karşılaştığımı vatandaşlar yaşanan bu gelişmenin ardından, “Ülke ekonomisini düzeltmekten bahsedilirken zamların gelmesi çok manidardır. Vatandaşın cebinden alıp devletin kasasına koyma hamlesini birde vatandaşın cebine nasıl getiri sağlarız adına da nasıl adımlar atılacağını anlatmalarını beklerdik” ifadelerine duyarsız kalmamalıyız.

Ekonomide ki sıkıntının altında en fazla ezilen vatandaş, “Vergi ülkesi olduk. Zamlarla birlikte ceplerimiz boşaldı. Ekonomide sürekli değişen politikalar sonuç vermiyor, değişimse değişim yaşanmalı. Yaşanırsa da alkışlarız. Bizlerin cebine yönelik politikalardan artık vazgeçilsin. Bu gidişle bırakın odun yakmayı tezek yakar duruma geleceğiz. Alınan ekonomik kararlar vatandaşın lehine neden sonuç ermez, hep zengini daha zengin, fakiri daha fakir hale dönüştürür anlamış değiliz” şeklinde serzenişte bulunmalarını ülkemizi yönetenlerin dikkate alması gerektiğini belirtmek isterim.

İstanbul'a gelince; büyük bir deprem korkusu yaşıyoruz. Üst üste gelen artçılar yıllardan beri gelen uyarıların dikkate alınması gerektiği konusunda bir kere daha uyardı. Ülkece depreme hazır mıyız?  Değiliz. Ve çok acı bir gerçek ki; 99 depreminin bilançolarını tekrar yaşamayacağız diye bir garantimiz yok. Sizleri bilinçlenmeye davet ediyorum.

Geleceğe umutla bakan biri olarak beklenen büyük deprem her yeri tuz buz ettiğinde, bu yükü kaldırabilecek bir hazinemiz var mı, fazlasıyla bu halktan alınan vergilerin aktarıldığı yerler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bu tartışmalara son vermek adına da adımlar atılmasını bekliyor vatandaş.

“Bizler 2018 yılından bugüne kadar zamlarla elektrikte ve doğalgazda güncellemeler yapılırken, olası bir olumsuzlukta neye nasıl idare edileceğinin gözden geçirilmesi ve halktan almakla ekonominin iyileşmeye yüz tuttuğunu söylemek pekte inandırıcı gelmiyor. Bozulan ekonomik dengenin sınavını biz vatandaşlara yaptırmayın!” sözleri ile yaşananlara tepki gösteren vatandaşların ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili yorumları umarım ilgili ve yetkililerin dikkatini çeker. Sevgilerimle.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap