SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sigara yasağı
27.09.2019

Ortalık karıştı yine.

Ülkemiz aslında kaossuz duramıyor gibi.

Bana göre de; insanları biraz oyalayalım, yine yapacağımızı yapalım diyenler var gibi ..

Gibileri bir kenara bırakıp konuya teşrif etmek istiyorum.

Geçenlerde Reisin talimatıyla şahsi araçlarda sigara içmenin de cezası var artık. Sigara kullanmayan biri olarak bu konu hoşuma gitse de, insanların özel hayatlarına müdahale olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca kanunda böyle bir madde de yok. Kime neden ve niçin ceza yazılacak çok merak ediyorum.

"Ben yapmıyorsam kimse yapmasın" zihniyetine döndü bu olay. Hatta öyle görüntüler var ki; mesela ceza alan bir abimiz, aldığı cezanın üstüne bir sigara daha yakıyor.

Belirtmek isterim ki; kanunda böyle bir davranışa yaptırım gerektirecek bir hüküm yoktur. (Bir gece de böyle bir madde eklenmiş ise bilemem tabi ) Yazımı okuyan kardeşlerimize söylüyorum, aldığınız cezalarda tutanağı kesinlikle imzalamayın.

Ve eklemek isterim ki:

Sayın Cumhurbaşkanım;

“Bu ülkede hayvanlar, kadınlar, çocuklar, insanlar ölüp, tecavüz, taciz edilirken kravat taktığı için iyi hal indirim cezası alanlarla, vakıflarda, Kuran kurslarında tecavüze uğrayıp bir kereden bir şey olmaz diyenleri cezalandırmanızı, Giresun 'da yaşanan ve üstü ört-bas edilen Rabia Naz cinayetini aydınlatmanızı isteriz.

Son olarak ise;

Bizden alınmayan bir iliğimiz kaldığını, onu da verecek mecalimiz kalmadığını belirterek saygılarımızı iletiriz.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap