SON DAKİKA
SON DAKİKA


Canımızdan can gitti
27.01.2020

Deprem hepimizi derinden üzdü. Millet olarak tek yürek olduk. Bütün kentlerimiz Elazığ için harekete geçti. Deprem bölgesine destek amacıyla el birliği içerisinde yaralarımızı sarmak için bir olduk. Kaybedilen her can canımızı bir değil bin kez yaktı.

 

Depremin artık ülkemizin kaderi olmaktan çıkması en büyük dileğim. Ülke ve millet olarak yaşadığımız depremin açtığı yaraları millet olarak saracağız. El ele vereceğiz her türlü zorluğun üstesinden gelmesini bilen millet olarak depremde zarar gören vatandaşlarımızın yanında millet ve devlet olarak her zaman olduğu gibi var olacağız. Arama kurtarma çalışmalarında büyük mücadele örneği verilmesi ise takdire değerdi. Millet olarak deprem bölgesine destek adına her türlü özveriyi göstermekten kaçınmamamız dünyaya örnek olacak kadar önemlidir. Depremde hayatını kaybeden her kişi canımızdan can aldı. Yüreklerimize kor alevi düşürdü. Bizler millet olarak bu yaralarımızı saracak kadar güçlüyüz. Hep birlikte el ele vererek en kısa zamanda depremin açtığı yaralarımıza derman olacağız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

 

ÇOK ENTERASAN

 

Adamın teki sosyal medyasında ahkam kesmiş. Bu aydın, bilgili, ön görüşlü, sabah 5' te kahvaltısını yapıp, sonra koşuya giden, duşunu alıp sıcacık arabasıyla işine giden vatandaş; herkesin hayatına yaşam koçu olmakla kendi çapında aydınlanma yaşıyor. Sormak istiyorum:

 

"Sen sabah hiç metrobüse bindin mi?"

"Sen sabah seyyar arabanı alıp börek, simit sattın mı "

"Sen tabureni alıp akşama kadar mendil, su sattın mı"

"Sen sırtına el arabanı yüklenip çöplerden karton aradın mi?"

Hayır !

Bu ülkede gece yarısı toplanan çöplerden çıkarılan kitaplarla kütüphane kuruluyor,

Bu ülkede nice insanlar sofralarında bir kuru zeytin, peynir var ise "aç mıyız" diye sormadan ekmeklerini paylaşıyorlar, Bu ülkede 74 yaşındaki bir amcam sabah çocuklar okula giderken üşümesinler diye yolun kenarına ateş yakıp onları ısıtıyor, sen ve senin gibiler de dalga geçer gibi konuşma hakkına sahip oluyor. Senin ve senin gibiler adına emekçi kardeşlerimizden, büyüklerimizden özür dileriz.

 

Son olarak geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Rahşan Ecevit Hanıma Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı dileriz. Kuzeyin Oğlu Volkan Konak "Ayşem" Türküsünde der ki; "Memleketler içinde bir güzel memlekettir Türkiye'm. Ve Memleketimizde kadın olmak zor zanaat bilirim. Sen gittikten sonra değişen pek şey yok buralarda, Yine Rahşan var, yine Süleyman var ve yine örümcek beyinler..." Artık Rahşan 'da yok, Karakız Karaoğlanına kavuştu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap