SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şükür adaylar belirlendi
12.02.2019

Sayın genel başkanlar ve onun etrafında toplanan yetkililer, Belediye Başkan adaylarını zor da olsa belirlediler. Elbette ki keyfi aday atamalar, genel başkanları yorar. Halk tarafından benimsenmiş ilçesinde, ilinde sevilen adaylar dışlanırsa elbette ki tepki olacaktır ve oluyor da.

CHP galiba AKP’ ye özendi gibi. Bazı adayları dışlamak, kendi bildiklerini okumak gibi hoş olmayan yaklaşımlar sergiledi birkaç aydır. Ama şunu bilemedi sayın Genel Başkan, CHP’nin tabanı, yapılan olumsuzlukları içine sindirmeyecek kadar demokrattır. Doğruyu, yanlışı yeri geldiğinde her yerde konuşur ve eleştirir. Keskin ayırımcılık olursa da istifa ederek tepkisi ortaya koyar. Bunun örneklerini birkaç ay içinde yaşadık.

Sosyal demokrat olan bir partiyi yönetmek zordur. Sosyal demokrat partiyi yönetmek için liderin sosyal demokrat yapıyı ve felsefesini iyi bilmesi gerekir. Hatta o özelliklerde yaşaması da lazımdır. Bu bilginiz ve yeteri kadar kültürünüz yoksa başında olduğunuz partiyi felakete götürürsünüz. Bu arada ülkenin çıkmaz yola girmesine de katkıda bulunursunuz.

“Ben söyledim oldu, ben yaptım bitti ,”yaklaşımı, ülkemizdeki sosyal demokrat kesimi üzmektedir. Tepkisini de sandığa gitmemekle koymakta ve koyacağa benzemektedir de.

Şu anda ülke kan ağlıyor. Cumhuriyet döneminde edinilmiş tüm fabrikalar yandaşlara peşkeş çekilmiş. Elde edilen gelirler yola, köprüye, saraya harcanmış. Yollar paralı olmuş. Deli Dumrul öyküsü gibi geçenden beş akçe, geçmeyenden on akçe alınmaktadır.  “Yiğit muhtaç oldu kuru soğana” taşlamasını yapan ozan, bugün mezarından kalksa kendisinden utanır. Çünkü o gün küçümsediği kuru soğan, bugün yanına yaklaşılmayan değere ulaştı.  Yalnız kuru soğan mı? Fasulye, nohut, patlıcan… say, sayabildiğin kadar hepsi cep yakarken muhalefet, iktidara yanıt vermekle meşgul.

Gerçekten gülüyorum. Tutturmuşlar “BEKA” sorunu diye. Yanı bir ülkenin var veya yok olma sorunu ile karşı karşıya olduğumuzu dile getirmeleri gerçekten beni üzmektedir. Beyler! Biz 31 Mart’ta savaşa gitmiyoruz. Biz muhtarımızı, başkanımızı, encümen üyelerimizi seçmek için sandığa gidiyoruz. Sandığa giden her vatandaşın oyunun bir saygınlığının olacağını düşünerek sandığa gidiyoruz.

Biz, Çanakkale’de, Dumlupınar’da Tüm Anadolu’da Kurtuluş Savaşı Destanı yazan şehitlerimizin, kahramanlarımız torunları olarak vatan sevgisiyle vatan için, ulus için sandığa gidiyoruz.

Biz,” vatan bölünsün mü, satılsın mı?” diye referanduma değil, yerel yöneticileri seçmek için sandığa gidiyoruz. Kalkıp da hamasi duygularımızı sömürmek için gereksiz tezler atarak bu ulusu kandırma yoluna gitmenize şaşırıyorum. Siz bu milleti gerçekten aptal mı sanıyorsunuz Allah aşkına?

Hele bu ulus, kimin ne yaptığını, dün başka bugün başka, kimilerin konuştuğunu çok iyi biliyor. Onun için bu kadar olumsuz bir dönemde seçime giden bu ülkede. Muhalefet kendi iç işleriyle ve koltuk kavgalarıyla zaman harcarsa eminim ki bu ulus, onları da  bugünkü iktidarın yanına koyacak ve yeni bir arayışın içine girecektir.

Adaylarımızın insana saygılı ve önce insan yaklaşımı ile çalışma yürütmelerini arzu ediyoruz.

Haydi, kolay gelsin.                   

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap