SON DAKİKA
SON DAKİKA


Neden Atatürk?
28.09.2019
ULUSLARASI ANLAYIŞ VE BARIŞ YOLUNDA ÇABA HARCAMIŞ ÜSTÜN BİR KİŞİ. OLAĞANÜSTÜDEVRİMCİ ,SOMÜRGECİLİK VE EMPERYALIZME KARŞI SAVAŞAN İLK LİDER. İNSAN HAKLARINA SAYGILI, DÜNYA BARIŞININ ÖNCÜSÜ, İNSANLAR ARASINDA RENK, DİN, IRK AYIRIMI YAPMAYAN EŞSİZ DEVLET ADAMI TC’NİN KURUCUSU. 
UNESCO KARARI 1979

Ben Sevgili Atatürk’ümüzle ilgili yazmayı düşündüğümde yukarıda doğru tespit aklıma gelir ve yazarım da. Çünkü Atatürk’ü bu kadar az sözcükle bu kadar güzel anlatan bir bildiriye rastlamadım.
Gerçekten anlamıyorum bazı kişilerin Atatürk’ü neden sevmediğini? Genellikle padişahlık dönemini özleyen kişilerle bazı tarikatın bireyleri sevmezler  o insanı. Atatürk dindar mı? Gerçek dindar. Suud Kralına yazdığı mektubu bilmeyen var mı ? “Peygamberimizin mezarının bir taşına dokunursan ordularımla aşağı gelirim.” Bu devlet adamına hala çamur atanları gerçekten anlamıyorum. Kiliselerin yerine binlerce cami varsa o insanın başarısı değil midir?
Çanakkale’de şamar yiyen Batı, Kurtuluş Savaşı ile denize dökülen emperyalizmin uşakları,  bugün onun büyüklüğünü kabul ederken bizim işbirlikçiler ve Batı ajanları  ona saldırıya devam ediyorlar.
Dünyada ölmüş bir insanın kendi toplumu ve dünya toplumlarının ölümsüzleştirdiği tek lider tek insan Atatürk’tür sanıyorum. 10 Kasım 1938 tarihinde Bir İtalyan gazetesinde yayımlanan şu söz de çok gurur verici:
“İskender, Napolyon, Sezar ayağa kalkın büyüğünüz yanınıza geliyor!”

Anadolu’nun bağrından çıkıp Selanik’e göç etmiş bir ailenin oğlu yüce önder için 159 ülkenin Devlet veya  Başbakanları yukarıdaki bildiriyi yayınlamışlardır. Bu güzel yaklaşım, kaç devletin liderine nasip olabilmiştir? Ama ülkemizde onu yıpratmak için gece gündüz çaba gösteren vefasızlar yok değil.
Ortaasya’dan göç eden bir kavmin (Amid) Diyarbakır’a yerleşen daha sonra Karaman’a göç eden ve  1356 sonrası Rumeli’yi Türkleştirmek ve İslamlaştırmak için Selanik’e gönderilen bir ailenin çocuğudur Mustafa Kemal Atatürk. Babası Türkmen Boyundan, annesi Yörüklerdendir.

Atatürk, duygu yüklü bir kişilikti. Duygulara seslenmişti ve  bugüne kadar ulusunu duygusal yönden de coşturmuş, toplumuna güven vermiştir. Toplumda ahenk yaratmak, duyguları etkilemek, etkili güç sergilemek bir liderde bulunması gereken özelliklerdir. Atatürk’ü  Çanakkale’de, Erzurum, Sivas Kongrelerinde TBMM’de ve Kurtuluş Savaşı’nda ve Cumhurbaşkanlığında yukarıda belirttiğim liderlik meziyetlerini görüyoruz. Ancak Atatürk’ün en önde gelen meziyeti farklı yaklaşımları ve kimlikleri bir arada kaynaştırmak olmuştur.

Bence Atatürk’ü Atatürk yapan en önemli özelliklerinden biri de ilişkisel yaklaşımıdır. İşbirliği yeterliliğini temsil eden özelliği ön plandadır. Önderlik ettiği insanlarla bağlantı dokusunu genişletmek, kişisel ilişkileri geliştirmek en önemli meziyetidir.  Çünkü empati demokratik liderlikte önemli yer tutar. 96. yaşını kutlayan TC  tüm olumsuzluklara, darbelere karşın ayakta durabilmişse  Atatürk zamanında konulan kuralların ve ilkelerin  yıllarca  tavizsiz uygulanmasından kaynaklanmaktadır. Bugün artık okul kitaplarında veya siyasi alanda ilkelerin altını boşaltmak gibi çaba olsa da bu ulusun Ata’sına ve onun kurduğu Cumhuriyete sahip çıkacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Atatürk’ü unutturmak isteyen beyinler şunu bilmelidir ki; onu ve onun ilkelerini ve devrimlerini yok etmeye çalışanları, bu ulus, tükürükleri  ile boğar
Dünya, dün de bugün de Atatürk’e saygı duyuyor ve gerçek lider olarak görüyor. Bu da bize hem mutluluk hem de gurur veriyor.
Yalan mı ?    

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap