SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kurunun yanında...
18.06.2020

Canım insanoğlu hep yasaklara karşı yatkındır. Çünkü sorgular o, güzeli, çirkini, doğruyu ve yanlışı. Genellikle de hep kendi doğrularını beğenir. Boşuna dememişler`,  “Akılları pazara çıkarsalar herkes kendi aklını beğenir” diye.

Geçen yazımda bir fıkra yazmıştım “Peki Biz Bunu Neden Yedik” diye. Kurallara uyan, kendini düşünen bu arada yaşadığı topluma  önem veren insanlar doğruları yaptı. Üç aya yakın evlerinden dışarıya çıkmadılar. Bunlar da genellikle 65 yaş üstü insanlardı. Ama o yaşlı insanların, genç oğulları, kızlar, torunları… Her gün sokaklarda gezdiler ve evlerine koronavirüsü taşıdılar. Yaşlı kemsinin kurallara uyması havada kaldı. Biz yani 65 yaş üstü insanlar, yürümeyi unuttuk. Eklemlerimiz kireçlendi ve değişik hastalıklarla karşılaştık. Fakat sonuç olarak ‘olumlu’yu tam olarak yakalayamadık.

Yine de bizler kurallara uymaya çalışıyoruz. Maskemizi takıyor, saatlerimize uyuyoruz. Mesafeye  ve temizliğe özen gösteriyoruz. İyi güzel de virüs artış gösterdi. yedi yüz kişilerden bin beş yüzlere çıktı, işte neden?

Yasaklara uymayan, hastalığı hafife alan, ‘Bana bulaşmaz’ duygusuna kapılan ve bu duyguya kendini inandıran insanlar, hastalığa davetiye çıkardı ve çıkarmaktadır. Sayın Bakan’ın aylardır uyarmasına, bilgilendirmesine karşın, toplumun bir kısmı ya dinlemiyor ya da Sayın Bakan’ın çabalarını ciddiye almıyor. Bu kadar aymaz,  kendini bilmez insanların olduğu topluluklarda elbette ki virüsün yüzü gülüyor. Çünkü kendisini davet edenlere karşı mutlu oluyor.

Bakıyorum da parklar dolu, deniz kıyıları dolu, yollar ve lokantalar tıklım tıklım. Toplu taşıma araçları ise içler açısı. Bu oluşumun koronaya davetiye çıkarmasını bilmek için bilim adamı olmaya gerek yok. Sokaklara, toplu yerlere bakıyorum da, kuralları bozan insanların çoğu genç kesim. Birçoğu liseyi, üniversiteyi bitirmiş insanlar. O zaman insanın içinden ‘eğitimin insana hiçbir katkısı olmuyor’ diye geçiyor.

Ben, gençlerden daha duyarlı olmalarını bekliyorum. Kurallara uymayanları uyaran ve insanları bu korkunç savaşa karşı korunma yollarını anlatmalarını bekliyorum. Bu gençlerimizin maskesiz sokakta dolaşmamalarını bekliyorum. Geleceğimizin güvencesi olan gençlere güvenmek istiyorum.

Yazık olmuyor mu kurallara uyan insanlara?  Devlet ki haklı olarak yine zorlayıcı birtakım kurallar getirirse haksız mı olacak? Ama kurunun yanında yaşlarda yanacak. Ben kişinin kendisini sorgulamasından yanayım. Devlet, 82 milyon, insanın peşine uyarıcı, kollayıcı kişiler takmayacağına göre, biz kendimizi kollamak korumak zorundayız. Kendi temizliğimize özen göstermek, maskeye değer verip kullanmak bizi bu salgın hastalıktan kurtaracaktır.

Gelin canlar bir olalım, bu korkunç salgından birlikte kurtulalım. Kendimizi, ,insanlığı sevelim.  Koronavirüsün bizden güçlü olmadığını da unutmayalım.

İnsanlarımıza ve tüm dünya insanına sağlık, huzur, barış diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap