SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu memleket bizim
21.12.2019

Dört nala gelip uzak Asya’dan

Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan

Bu memleket bizim.

Bilekler kan içinde

Dişler kenetli

Ayaklar çıplak

Ve ipek bir halıya benzeyen toprak

Bu Cehennem, bu Cennet bizim.

Kapansın el kapıları

Bir daha açılmasın

Yok edin insanın insana kulluğunu

Bu davet bizim.

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür

Ve bir orman gibi kardeşçesine

Bu hasret bizim.

Nazım Hikmet

             Evet, bu ülke bizim. Her karış toprağında şehit kanı olan bu topraklar bizim. Bu bizim ülkemiz, torunlarımıza ve gelecek nesillere bırakacağımız en büyük armağan  bu vatan bizim!..

                 Bu ülke çöp sepeti değildir. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı… birlikte kan döktük bu ülkenin bağımsızlığı için. Gidin Çanakkale’ye, orada can veren şehitlerimize bakın. Bu topraklarda yaşayan her ırktan insanların mezar taşlarını görürsünüz. Kurtuluş Savaşı tarihini inceleyin yine bu toprakları yurt edinmiş insanların kan izlerini görürsünüz.

                Bu topraklar için nice fidanlarımız şehit oldu. Nice annelerimiz evlatlarının yolunu bekledi. Nice genç gelinlerimiz belki bir, belki daha fazla çocuğu ile yetim ve dul kaldı. Onun için bu ülke bizim.

                Lozan’da tapusunu aldığımız bu topraklarda bu ülkeye kan dökmüş dedelerin torunları yaşamalıdır. Afganistan’dan, Suriye’den gelen korkakların ülkesi olamaz ve olmamalıdır da.

                 Bilmem yanılıyor muyum? ABD nereye el atmışsa oradaki göçmenleri ülkemize yöneltmiştir. Çünkü bu ülkenin kalkınmasını istememekte ve ülke yönetimlerini zora sokmaktadır. Afganistan göçmenlerine kapıyı Kenan Evren, Suriyelilere de şu andaki iktidar açtı. Resmi ağızlardan duyduğumuza göre yalnız Suriye göçmenlerine 40 milyar dolar para harcamışız. Senin paranı, benim paramı bu korkak, ülkesini terk eden insanlara peşkeş çekmişiz. Bir de bazılarını vatandaşlığa almışız da.

                Bu ülke Lozan ‘da devlete dolayısıyla bu ülkenin insanlarına tapu edilmiştir. Bize sormadan, bizim olurumuzu almadan bizden olmayan insanlara bir karış toprak bile satma yetkisini biz kimseye vermedik. Ne yazık ki iktidarlar kendilerini devlet yerine koymak da kanla sulanmış bu toprakları yabancılara peşkeş çekmektedirler. Eminim ki mezarlarında yatan; mezarları dahi olmadan kendi toprağına karışan şehitlerimizin ruhlarını acıtmaktayız.

                Atatürk diyor ki:” T:C Devleti’ni kuran her vatandaşımız Türk’tür” O yüce lider bu ülkede yaşayan ve ülkesini yabancılardan kurtaran tüm insanları birleştiren bir yaklaşımda bulunmuştur. Güzel de “T:C” adından rahatsız neden olunur ki? Bizim devletimizin adı “TC Devleti” değil midir? Öyle ise devlet dairelerinin kapılarından bu ad neden indirilmektedir. Bunu kim istiyor ve neden istiyor? Bence açıklanmalıdır. Ya da bu devletin adı değiştirilmek isteniyorsa halk oylamasına gidilmelidir. Aksi halde “Ben böyle istiyorum,” yaklaşımı ülkemize, devletimize zarar vermektedir.

                Evet, bu memleket bizim. Bu uğurda şehit olmuş insanlarının torunları olan bizim.

                Ne dersiniz?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap