SON DAKİKA
SON DAKİKA


Barış Pınarı
30.10.2019

Ben bu yazımda  Ortadoğu’ya parça parça değil bir bütün olarak bakmak istiyorum. Çünkü kan, ölüm, kavga iç içe girmiş bu bölgede.  Araplar Araplara düşman. Müslümanlar birbirlerini boğazlıyor. Hepsi İsrail’e karşı ama ellerinden bir şey gelmiyor. Peki neden? Barış, huzur ve insanca yaşamak varken bu kan bölgesinde neden kan kurumuyor? Sabahtan erken kalkan kişi yeni bir devlet kurma peşinde. Öyle ya kurt dumanlı havayı sever. Yeni devletler için iştahı kabaranlar bu karışıklıktan yararlanarak kendine yeni bir yurt edinme çabasındalar galiba.

Düşünebiliyor musunuz, dağdaki gelmiş bağdakini kovmuş yıllar önce. İsrailoğulları gelmişler Arapların ülkelerini ellerinden almışlar ve yeni bir devlet kurmuşlar.Sözüm ona toprakları ellerinden alınan insanlarla barış yapmak huzur içinde yaşamak istemişler. Ancak Araplar haklı, neden barış yapsınlar ki?. Çünkü kaybeden Araplar, kazanan İsrailliler olmuş. Nedir peki? İsrailoğullarının inancına göre Allah onlara  İsrail Devletini vaat etmiş ama  onlara Filistin topraklarını işgal edin dememiş. Peki, bunda Arapların suçu ne? İdealleri uğruna geldiler ve ağababalarının yardımı ile Arapların topraklarını çaldılar. Bunu Filistin halkı neden kabul etsin ki? Ne yazık ki Türkiye hep Filistin halkının yanında durdu ancak Barış Pınarı Harekatı eyleminde  Filistin bizi kınadı. Şaşmamak gerekir bu davranışa. Birinci Dünya Savaşı döneminde bizi arkadan hançerleyen bunlar değil miydi?

Yıllarca Arap dostluğunu arayan bugünkü iktidar, askeri girişimimizde bizim yanımızda durmadılar. Bizim ne Kürt’le ne de Arap’la bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz  Güney Doğu sınırlarımızda oluşturulan Terör örgütleriyledir. Bir de o örgütleri silah, eğitim, para yardımı yapan devletlerledir. On bin km uzaklardan bir başkan,”Bıraktım, çocuklar gibi birbirleriyle dalaştılar. Sonra araya girdim bu çocukları ayırdım,” diyebiliyor.Bir devlet adamına yakışır bir cümle midir? Biz de maalesef bu adamın aşağılayıcı, küçümseyici çıkışlarına seyirci kalıyoruz.

 22 Arap ülkesi , ülkemizi Suriye’de işkalcı ilan ediyor ve şiddetle kınıyor. Haklarını yemeyelim Tank palet fabrikası ortağımız Katar çekimser kalıyor.  Bir bakanımız çıkıyor ve diyor ki” Filistin’e haksızlık etmeyelim.” Bu yaklaşım da yenilir yutulur gibi değildir. Tüm dünyada  Filistin’i savunan ve uğruna şehitler veren bunun yanında her türlü yardımı yapan  tek ülke Türkiye’dir.Ama yine arkadan hançerledi bizi.

Aslında  Güney sınırımızdaki terör örgütleri, maşadırlar. Tarihin hiçbir zamanında terör örgütleri, bir devlet kuramamıştır. Çünkü terörün bir ülkesi yoktur. Dünyanın birçok ülkesinden gelerek PKK, İŞİD, YPG gibi örgütlerin içinde bize karşı savaşmıyorlar mı? Ağababaları çekil diyorlar onlar da çekiliyorlar. Savaş diyorlar ve savaşıyorlar. Ancak ABD ve yandaş ülkelerin YPG’ye bakışları farklı. Düzenli bir ordu kurdurmak ve bu ordu ile tıpkı Irakta  olduğu gibi  Suriye’nin kuzeyinde bir özerk Kürt devleti kurdurmaktır. Bu yaklaşım yıllar önce oluşturulan BOB projesinin bir parçasıdır. Çünkü İsrail’in güçlü olması ve güvende yaşamını sürdürmesi hatta yayılması Suriye’nin zayıf ülke olmasına bağlıdır.

 Acaba yanılıyor muyum?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap