SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bana bir şey olmaz deme
26.03.2020

Dünya , bu arada ülkemiz çok büyük sınavdan geçiyor. Her birey yaşamının tedirginliği içinde bulunuyor. Küçük bir öksürük, ateş gibi şeyler karşısında paniğe kapılıyor ve virüs mü kaptım telaşına düşüyor. Bu yaklaşım, bir bakıma iyi bir bakıma da kötü. İyi yönü kişi, kendi olanakları ölçüsünde önlem almaya çalışıyor. Kötü tarafı ise büyük moral çöküntüsü  ve telaş içinde gününü geçiriyor.

Bir grup insanımızda da aşırı güven mi diyelim yoksa cahilliğin verdiği cesaret mi diyelim “Bana bir şey olmaz.” yaklaşımında olanlar var ki bence bu insanlar en tehlikeli olanlardır. Dünyada binlerce insanın ölümüne neden olan bu canavardan korkmamak bence cahilliğin belirtisidir.

Sokağa çıkma yasağı özünde doğru bir karar. Ancak bu sınırlı olmamalıydı. 65 yaş üstü insanlara uygulanan bu kural bence yeterli değildir. Çünkü sokağa çıkan 65 yaş altı insanlar, aynı virüsü evlerine taşımayacaklar mi? Bu gençler, getirdikleri virüsle; annelerine, babalarına zarar vermeyecekler mi ? Onun için diyorum ki eksik bir uygulamadır.

14 gün kuralı tüm insanlara uygulanmalıdır. Tüm insanlar 14 gün sokağa çıkmamalı veya belirli koşullarda belirli saatlerde sokağa çıkılmalı ve hemen eve dönülmelidir .

Sayın Sağlık Bakanımız, ülke için bir şanstır. Başından beri gece- gündüz demeden çalışmasını  sürdürmekte. Bilimi öne alarak çözüm aramaktadır. Kendisinin doktor olması doğruların bulunmasına yardım ediyor. Bu şansı toplum olarak iyi değerlendirirsek en az kayıpla başımızdaki belayı yok edebiliriz.

 “EVDE KAL” sloganı bizi iyiye güzele, doğruya götüreceğine birlikte inanmalı ve yetkililere yardımcı olmalıyız. Çünkü bu bir seferberliktir ve topyekûn bu uygulamaya yardımcı olmalıyız.

Belirlenen  belirtileri aynen yazma gereği duyuyorum. Umarım yararlı oluruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap