SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zirvede Olmayı Yanlış Anlayanlar!
24.02.2021

Sağlık Bakanlığının geçtiğimiz günlerde açıkladığı koronavirüs vaka sayılarının en fazla görüldüğü iller arasında, Trabzon 1’inci sırada yer aldı.

Evet, ne yazık ki 81 il içerisinde zirveyi kimseye bırakmadık!

Ve dahası Trabzon’u da Rize, Ordu, Giresun ve Samsun takip etti.

İlk 5’in Karadeniz Bölgesi’nden oluştuğunu gören vatandaşlar ise adeta isyan noktasına geldi. Çünkü Karadeniz Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren filyasyon ekipleri, son günlerde koronavirüsün en fazla cenazeler, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinden yayıldığını dile getiriyor.

Tek kelimeyle pes!

Yetkililer, “Taziye ziyaretinde bulunmayın, toplu olarak bir araya gelmeyin, kurallara uyun” demekten bir hal oldu…

Öyle ki aylardır tedbirler noktasında sık sık uyarılarda bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, son çare olarak “Allah rızası için diyorum, daha ne diyim” ifadelerini kullanmak zorunda kaldı…

Gerçekten bundan ötesi var mı? Bari Allah rızası için kurallara uyalım.

*

Hafta sonu iki gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor, bir bakıyorsunuz pazartesi işi olan olmayan herkes dışarıda. Vaka sayıları biraz düşüyor, hemen bir gevşeme oluyor.

Koronavirüsle mücadelede neredeyse bir yılı geride bırakıyoruz, o maskeyi hala tam anlamıyla düzgün takan insanların sayısı ne yazık ki sınırlı.

Açıklanan rakamların ardından Trabzon Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu ek tedbirler aldı. Evlerde misafir kabul edilmesine, apartman ve sitelerde mevlit, taziye, gün ve nişan gibi organizasyonların yapılmasına müsaade edilmeyeceğini bildirdi.

Her eve bir polis gönderilemeyeceğine göre ne kadar kural konulursa konulsun, riayet edilmedikten sonra bir önemi kalmıyor.

Hala gizli nişan ve evlerde taziye ziyaretleri yapmak, nasıl bir akıl tutulmasının ürünüdür merak ediyor insan…

Kendinizi düşünmüyorsanız, insan bir yıldır üstün gayretle görev yapan sağlık çalışanları, güvenlik güçleri ve bu süreçte risk altında durmadan çalışmak zorunda olan insanları düşünür.

Çünkü onların tek isteği var, artık normal yaşantılarına geri dönebilmek… Bir de işlerini yapamayanlar var. Tedbirler kapsamında iş yerlerini açamayan esnaf ve çalışanlar da bu sürecin bir an önce sona ermesini bekliyor…

Ama gel gör ki oranlara bakıldığında Trabzon, İstanbul ve Ankara gibi metropollerden çok daha sonra normalleşme sürecine girecek.

*

Bu noktada KTÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, Türkiye’de ve Karadeniz’de yayılım gösterdiğine dikkat çektiği mutant virüsle bulaşıcılığın 1.5 kat arttığını vurgulayarak, “O nedenle maske mesafe ve hijyen kurallarını daha da artırmamız gerekiyor. Bir arada bulunmayı eskiden 15 dakika diye ifade ederken, şimdi 10 dakikaya düştü, mesafenin de 1 buçuk metreden 2 metreye çıkarılması önemli” diye konuştu.

Sayın Aydın’ın açıklamaları gayet net.

Artık sadece kendini düşünme ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı geride bırakılmalı. Böyle devam edilirse ne yazık ki yılanın dokunmadığı kimse kalmayacak…

Bunu kayıp vererek acı tecrübelerle öğrenmemek elinizde!   

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap