SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yüz Yüze Eğitimi Sekteye Uğratmamak Elinizde!
4.09.2021

Ülkemizi yaklaşık iki yıldır etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen kurumların başında şüphesiz eğitim camiası geliyor. 

Öğrenciler, uzun bir aradan sonra 6 Eylül Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile hazırlanan rehberde, okullarda alınması gereken önlemler madde madde açıklandı.

Açıklandı açıklanmasına da, 1 Eylül’de ana sınıfı ve 1. sınıfların uyum eğitimlerinin başlaması nedeniyle okullara giden veliler ise tedbirlerin yeterli olmadığını sosyal medya hesaplarından dile getiriyorlar…

Okulların açılması şüphesiz herkesin ortak beklentisi ve açılması gerekiyor…

Fakat velilerin en çok şikayet ettiği konuların başında, aşılı ve aşısız öğrencilerle öğretmenlerin bir arada vakit geçirecek olması geliyor. 

Yine büyükşehirlerin birçoğunda 40-50 kişilik sınıfların olduğunu dile getiriyorlar.

Tüm bu tartışmalar sürerken, İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine yüz yüze eğitim öncesi "PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelge gönderildi.

Genelgede; başta öğretmenler olmak üzere, eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan haftada iki kez PCR testi isteneceği, PCR testi sonuçlarının okul idareleri tarafından kayıt altında tutulacağı belirtildi.

Ayrıca “Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) ya da şehirler arası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanma sırasında istenilecek PCR negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanacak” denildi.

PCR testinin 18 yaş ve üzeri kişilere uygulanacak olması, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Bilindiği üzere Sağlık Bakanı, bir süre önce 15 yaş ve üstü öğrencilerin de aşılama programına dahil edildiğini açıklamıştı.

15 yaşında aşı olabiliyorsunuz ama PCR testi olamıyorsunuz!

Yani üniversiteliye test zorunluyken, lise öğrencileri durumdan muaf.

Bu genelgeler hazırlanırken bakanlıklar arası istişarede bulunulmuyor mu merak konusu…

Yine vaka sayıları günlük 25 binli rakamlara ulaşmışken ve haftada neredeyse 2 bine yakın insanımız hayatını kaybederken, şehirler arası yolculuklarda PCR test sonucu istemek daha önce uygulanamaz mıydı?

Bunun için eylül ayını veya okulların açılmasını beklemek mi gerekiyordu?

Neresinden bakarsanız soru işaretleriyle dolu bir yaz mevsimini daha geride bırakıyoruz…

Kısaca yeterli önlemler alınmazsa ya da alınan önlemler hakkıyla uygulanmazsa eğitim bu yıl da sekteye uğrar ki, bu durumun da öğrencilerin geleceklerini olumsuz etkileyeceği aşikar!

Bizlere daha ilkokulda öğretilen “Bir kişinin özgürlüğü, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter” sözü, içerisinde bulunulan durumu net olarak ortaya koyuyor.

Bu süreçte sadece eğitim değil tüm alanlarda gerekli düzenlemeler yapılmazsa aşı olanlar ve olmayanlar daha çok karşı karşıya gelecek gibi görünüyor. 

Tüm öğrencilere ve eğitimcilere sağlık sorunu yaşamadıkları, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap