SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yolun sonu göründü!
4.04.2019
31 Mart seçimleri yoğun bir maratonun ardından sona erdi.
Şimdi değerlendirme yapma zamanı... 

Öncelikle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ve seçilen ilçe belediye başkanlarını başarılarından dolayı kutluyorum. Yomra’da başarı hikayesi yazarak belediye başkanı seçilen İYİ Partili Mustafa Bıyık’ı ise özel olarak kutlamak gerek.
Büyükşehir belediye başkanı seçilen Zorluoğlu, kısa zamanda Trabzon’a kendisini öylesine kabul ettirdi ki, yüzde 64.61’lik oy oranı bunun en büyük kanıtı oldu.
Her kesimin sevgisini kazanan Ahmet Metin Genç’i zaten anlatmaya gerek yok.

Peki CHP, bu süreçte Millet İttifakı adına ne yaptı?
Aday çıkarmayıp Büyükşehri baştan AK Parti’ye teslim etti.
Ankara, İstanbul (İtirazlar sürüyor) ve İzmir başta olmak üzere 11 büyükşehir ve 10 il belediyesi kazanan bir ittifakın, Trabzon’da bu denli başarısız olmasının nedenleri artık herkesin malumu... 
Şüphesiz CHP İl Teşkilatı hiçbir şey olmamış gibi davranmaya devam edecektir. Atakan Aksoy ve Salih Akyüz birkaç kez ‘dostlar alışverişte görsün’ misali poz vermek dışında yalnız bırakıldı. Diğer ittifak üyeleri gece gündüz sahada çalışırken, CHP yöneticileri(!) sosyal medyadan seçim çalışması sürdürdü. Milletvekilleri Hüseyin Örs ve Ahmet Kaya ile İYİ Parti teşkilatları adaylarına her platformda sahip çıksa da yeterli olamadı. 

Büyükşehirde Zorluoğlu (307.167) ile Aksoy (140.421) arasında 166 bin 746 oy farkı var. Neredeyse küçük çaplı şehirlerin nüfusu kadar bir fark!   
İyi bir akademisyen ve daha önce de AK Parti’den aday adayı olan Aksoy değerli bir isim. Ama tutmayacağı baştan görüldü. Yani bile bile lades dedi CHP! 
Adeta istemediği kişiyi aday göstermektense AK Parti kazansın düşüncesi taşıyanlar, bugün Trabzon’daki başarısızlığın tek mimarıdır!  
Diyeceğim şu ki CHP’nin Trabzon’da artık A’dan Z’ye büyük bir değişime ihtiyacı var.
Bunca hatanıza rağmen Kılıçdaroğlu yapması gerektiği halde sizi görevden almasa da, siz belki genel başkanınız seçimlerden başarısız çıkar da gider diye beklenti içine girdiniz ama olmadı. Nasıl olsa teşkilatınızda bir kişi hariç tüm delegeler olarak Kılıçdaroğlu’nu devirmek için Muharrem İnce’ye destek vermediniz mi? 
Yani olası bir değişimde yeriniz sağlamdı! Peki şimdi Kemal Beyci mi olacaksınız? 

Görevden alma ve aldırmada üstünüze yokken, mesela daha bu seçim sürecinde sosyal medyada “Martın sonu İnce’den bahar havası” yazarak başarısızlık beklediğinizin mesajını veren yöneticiniz neden hala görevde! 

Hele İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu ile sarılırken fotoğrafınızı tebrik için servis ettiniz ya! Bravo!
Her zaman rahatsızlık duyduğunuz Volkan Canalioğlu ile yakın ilişki içinde olması ve İstanbul’da gece gündüz birlikte çalışmaları nedeniyle bu süreçte ağzınızdan bir kez Ekrem İmamoğlu ismi çıktı mı? Trabzonlu İmamoğlu’na güç verdiğiniz bir açıklamanız oldu mu? 

Şimdi değerli mi oldu? Gerçi eminim siz onun da kazanacağına ihtimal vermiyordunuz. 
Artık yolun sonu göründü...

Görevden alınmayı mı bekliyorsunuz bilmiyorum ama teşkilat olarak istifa ederek bir erdem gösterme zamanınız geldi de geçiyor bile...
CHP teşkilatı Trabzon’da muhalefetin üzerine yük olmuştur...

Ve seçimlerde ivme kazanan CHP, artık böyle bir Trabzon teşkilatını hak etmiyor!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap