SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ulaştırmaya Trabzon damgası!
9.06.2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güven tazelediği 28 Mayıs seçimlerinin ardından Türkiye yeni bir döneme girdi.

‘Türkiye Yüzyılı’ olarak adlandırılan yeni dönemin, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum…

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Bakanlar Kurulu, taraflı tarafsız birçok kesim tarafından beğeni kazandı.

Trabzonlu isimlere duyulan güven, yeni Bakanlar Kurulu’nda da kendini gösterdi…

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Alparslan Bayraktar ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirildiler.

Dikkat çeken şu ki Ulaşım ve Altyapı Bakanlığına son dönemde Trabzonlu bakanlar damgasını vurdu…Sırasıyla Mehmet Cahit Turhan, AdilKaraismailoğlu ve son olarak Abdulkadir Uraloğlu…Her biri Trabzon halkı tarafından sevilen ve başarılı olmuş isimler… 

Özellikle AK Parti Trabzon Milletvekili seçilen Adil Karaismailoğlu, son dönemde çok önemli projelere imza atarak adından söz ettirdi…Ve görevini en yakın çalışma arkadaşları arasında yer alan Abdulkadir Uraloğlu’na devretti…

2015 yılında Trabzon Milletvekili aday adayı olduğu dönemde Uraloğlu’nuyakından tanıma fırsatımız oldu…

O dönemle ilgili ilginç de bir anımız var diyebilirim.

2015 yılındaki seçim çalışmalarında,billboardlarda Bakan Uraloğlu’nu yansıtmadığına inandığım fotoğraflar yer alıyordu. Çalışmalar kapsamında gazetemizi ziyaretinde kendisiyle tanıştığımızda, her anlamda çok farklı bir profille karşılaştık.

Uraloğlu gazeteden ayrıldığında, o dönemki imtiyaz sahibimize “İletişimi çok güçlü ve sempatik bir isme soğuk ve mesafeli bir imaj çizilmiş. Gülen tek bir fotoğrafı yok” dedim.

Bu söylemim kendisine iletilince, tüm fotoğraflarını değiştirmişti…

Bu durum bile başlı başına doğru fikre ne kadar açık bir insan olduğunu gözler önüne seriyor.

Samimi, kompleksiz, sakin güçolarak nitelendirebileceğimiz bir hizmet insanı…

Uzun süredir Karayolları Genel Müdürlüğü görevini yürüten Uraloğlu,Bakan olarak da kolları sıvamış durumda…  Bakanlığın tüm kadrolarını çok iyi tanıyan, devam eden projeleri en iyi bilen veiçeriden bir isim olduğu için işi zor olmayacaktır.

Bakan Uraloğluayrıca seçim döneminde Trabzon’a vadedilen büyük projelerin hayata geçirilmesinde, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Milletvekillerinin de en büyük destekçisi olacaktır. 

Başarı çıtasını daha da yukarıya taşıyacağına inandığımSayın Uraloğlu’nabaşarılar diliyorum…


Bu dönemde Trabzon milletvekillerinin tamamı da yeni isimlerden oluştu.

AK Parti’de Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç, CHP’de uzun yıllardır tanıdığım, güçlü ve tuttuğunu koparan yapısı ile öne çıkan Sibel Suiçmezile İYİ Parti’de Yavuz Aydın milletvekili yeminlerini ederek görevlerine başladılar…

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın eşi, HanımağaSuna Kepolu Ataman da AK Parti Diyarbakır Milletvekili seçildi. Yakından tanıdığım özü sözü bir, candan ve cesur bir kadın olan Karadeniz gelini Suna Kepolu Ataman ile Trabzon’un milletvekili sayısı 7 oldu diyebilirim.

Tüm milletvekillerine başarılar diliyor, üstlendikleri sorumluluğun hakkını vereceklerine inanıyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap