SON DAKİKA
SON DAKİKA


Turizmciler aşı önceliği bekliyor
3.03.2021

 
Koronavirüsle mücadelede 11 Mart itibarıyla bir yılı geride bırakacağız…

Bir yıldır salgının ekonomik ve psikolojik etkileri ile baş etmeye çalışıyoruz. Gelinen noktada işçisinden üreticisine, esnafından iş insanına ve turizmcisine kadar herkes, ekonomik sorunlar nedeniyle adeta ne yapacağını şaşırmış durumda. Devlet salgını kontrol altında tutmak ve vatandaşını korumak için tedbirlerini almak zorunda…

Tedbirler nedeniyle zora düşen sektörler ise normalleşme adımlarının bir an önce hızlandırılmasını istiyor…  Yani herkesin kendi açısından haklı olduğu bir durum söz konusu.

2020 yılı pek çok sektörde ‘kayıp yıl’ olarak kayıtlara geçerken, koronavirüs salgınının ciddi sıkıntılara yol açtığı sektörlerin en başında ise şüphesiz turizm geldi. Turizm sektörü sadece Türkiye’nin değil, tüm dünya ülkelerinin bacasız sanayisi ve milyonlarca insanın geçim kapısı...

2020 yılında sektör temsilcileri beklenen seviyeye ulaşamazken, milyonlarca çalışan da yılı işsiz geçirmek zorunda kaldı. İşte bu nedenle turizm sektörünün önde gelen isimleri, yeni sezon öncesi turizm çalışanlarının aşılanması çağrısında bulunuyor.

Koronavirüs salgınının tüm dünyada geçen yıl 1 milyarın üstünde turist ve 1.2 trilyon dolar civarında gelir kaybına yol açtığı turizm ve seyahat endüstrisinde, dünyanın önde gelen turizm ülkeleri arasında 2021 yılında büyük rekabet bekleniyor.

Bu rekabet kapsamında uluslararası medyada geçen hafta 'Yunanistan turizm çalışanlarını aşılamaya başladı' şeklinde yer alan haberler, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de yankı buldu.

Turizm sektörü temsilcileri, Türkiye'nin de bir an önce turizm çalışanlarına yönelik aşı programının açıklanmasını istiyor. Turizmciler, sektör çalışanlarına yönelik aşı programının şimdiden açıklanmasının misafir tercihi açısından çok önemli olacağını da vurguluyor.
*
Pandemi nedeniyle Türkiye’de ve tüm dünyada öncelikli konunun toplum sağlığı olduğunu belirten Alternatif Turizm İşletmeleri Birliği Başkan Yardımcısı İsmail Arık, aşıda sağlık çalışanları, kolluk kuvvetleri, öğretmenler, kronik hastalıkları olanlar ve 65 yaş üstü gibi öncelikleri saygıyla karşıladıklarını söylüyor.

Fakat Türkiye'de turizm çalışanlarının da öncelikli olarak aşılanması veya aşılama programının şimdiden açıklanmasının çok önemli olduğunu dile getiren Arık, “Yunanistan turizm çalışanlarını öncelikli aşılama kararı vererek fırsatı elimizden aldı. Kazanç fırsatını kaçırdık, artık kaybetmemek için turizm çalışanlarını öncelikli aşılama aksiyon planı, acilen dünyaya duyurulmalı” ifadelerini kullanıyor.

Turizm sezonu yaklaşmışken önemli açıklamalar…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da turizm sektörü içerisinden geldiği için sorunlara ve beklentilere şüphesiz en vakıf olan insanlardan biri…  Turizm çalışanlarının aşılanması çağrılarına kulak vererek gerekli adımların atılması noktasında gerekeni yapacaktır.

Görülüyor ki, turizmcilerin 2020 zararlarını kapatmaları ve 2021 yılını arzu edilen seviyede tamamlamaları için bu sese kulak verilmeli.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap