SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tünelin ucundaki ışık!
12.06.2021

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Mayıs tarihinde başlayan kademeli normalleşme sürecinde, 1 Haziran itibarıyla ikinci aşamaya geçmiş bulunmaktayız…   Geçen yıl 1 Haziran’da vakaların düşmesiyle tek adımda normalleşme sürecine girilmiş, bir anda yükselen vakalarla sonbaharda yeniden tedbir alınması kaçınılmaz olmuştu…

Hal böyleyken bu yıl üç aşamada uygulanan normalleşme süreci, aşılamanın da etkisiyle karşılığını verecek gibi görünüyor…  Koronavirüs salgını çok uzun zamandır adeta hayatımızın merkezini oluşturmuş durumda. Salgının son bulması, gerek ekonomik gerek sosyal anlamda yediden yetmişe herkesin ortak temennisi…

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle ülkemizin bacasız sanayisi turizm sektörünün de normalleşmede atılacak üçüncü ve son adımın ardından iyice canlanması bekleniyor…  Turizm sektörünün önde gelen isimleri aşılamanın pozitif etkisine vurgu yaparak, misafirlere sağlıklı ve güvenli tatil imkanı sunduklarını belirtiyorlar…  Hal böyleyken gözler önceki akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısındaydı. Bakan Koca, toplantının ardından yaptığı açıklamada zor günlerin artık geride kaldığını söyledi.

Tedbirlerin gevşetilmesinin haziran sonu düşünülebileceğini belirten Koca, üç önemli konuda dikkat çeken ifadeler kullandı;  “Sırası gelen vatandaşlarımız gecikmeden aşılarını olmalıdır. Bu, toplumsal bağışıklığı en kısa sürede kazanmamız için ilk şart. 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başladı. Gelecek pazartesi günü ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak. İkincisi, aşılama ile toplumsal bağışıklığı elde edene kadar kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim. Unutmayalım, aşının bizi koruması için belirli bir süre geçmesi gerekiyor. Üçüncüsü ise, salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. Bunun için de Türk aşısında son aşamaya geldik.”

Umarız bu açıklamalar karşılığını bulur ve tünelin ucundaki ışık görünür…

*

Peki Trabzon’da durum ne?  Bu noktada Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, koronavirüsle mücadele kapsamında, 350 bin kişilik hedef nüfusun yüzde 65'inin aşılandığını bildirdi. Trabzon’da aşı stoku konusunda sıkıntı yaşamadıklarını da belirten ve sırası gelen herkesi aşı olma davet eden Usta,  "Şu an elimizde BioNTech aşımız yeterince var. Aşılamaya hastanelerimize ek olarak aile sağlığı merkezlerimizde, tıp fakültesinde ve özel hastanelerimizde başlamış olduk. Lütfen herkes kolları sıvasın ve aşıya gelsin" diyor.

Doktorlar da son dönemde yoğun bakım yatışlarının neredeyse hepsinin aşısız insanlardan oluştuğunu sık sık dile getiriyor…  Sonuç olarak; eski normal günlerimize dönmek istiyorsak, tek kurtuluşumuzun aşı olduğunun bilincine varmalıyız…  Bu süreçte aşılama hızı artar ve Sağlık Bakanlığının verdiği takvim uygulanabilirse… Halkımız da her şey bitti gibi davranmayıp kurallara uymaya devam ederse…  Eski günlerimize dönmemize az kaldı demektir…  Yapılacak tek şey biraz daha fedakârlık…  Güzel günler yakındır. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap