SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon CHP'de ne olur?
28.10.2019
CHP’de kongre süreci başladı.
Bu da demek oluyor ki, Trabzon’da il ve ilçe teşkilatlarını hareketli günler bekliyor! 
Koltuklarını korumak isteyen mevcut yönetimlerle, değişim yapmak için kolları sıvayanlar arasında büyük bir mücadele yaşanacağı aşikar.
Özellikle il başkanlığı için.

Bu noktada insanlarla kurduğu sıcak ilişkilerle tanınan ve sevilen, Trabzon’un eski belediye başkanlarından Sefer Özgür’ün oğlu Gürsel Özgür, geçtiğimiz günlerde adaylığını açıkladı. 
Partinin sevilen eski il başkanı Turgay Güngör’ün yönetim kurulu da, birlikteliklerini bozmadan çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Trabzon’da sendikacılığın önemli isimlerinden biri olan, Celal Akaç’a il başkanlığına aday olması için tabandan baskı yapıldığını biliyoruz.  Aynı yönetim kurulunda yer alan Haluk Batmaz da Ortahisar İlçe Başkanlığı için çalışmalarını sürdürüyor. 
Mevcut Başkan Güzide Uzun da yeniden aday olmaya hazırlanıyor. Henüz süreç yeni başladığı için şüphesiz bu isimlere yenileri eklenecektir ya da birleşmeler yaşanacaktır.
Peki, kim il başkanı olur?

Bu sorunun cevabı için, gözlerin Ekrem İmamoğlu-Volkan Canalioğlu ikilisinde olacağını söylemek zor değil. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanarak CHP’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösteren İmamoğlu,  memleketi Trabzon seçimlerine kayıtsız kalmayacaktır diye düşünüyorum.

AK Parti’nin en güçlü olduğu zaman CHP’nin belediyeyi kazanmasını sağlayan, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu mucizesinin mimarı olarak gösterilen ve kendisiyle abi kardeş gibi olan, son dönemde yaşadığı kırgınlıklar nedeniyle geri çekilen, eski Belediye Başkanı eski Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun duruşu da çok önemli olacaktır.
İki isim de il kongresine kayıtsız kalmayacaklardır.

Yani Trabzon il başkanının yolu İmamoğlu’ndan geçecektir ki, bunun anlamı Canalioğlu faktörünün de devreye girecek olmasıdır...
Konuştuğum partinin önemli bir ismi diyor ki;

“Ekrem Başkanın başarısı ortada. Memleketinde partisinin güçlü olmasını istemesi, bizim için de bir şans olur. Volkan Canalioğlu ise bizim ağabeyimizdir, büyüğümüzdür. Partinin ve şehrin geleceği için kırgınlıkları geri plana atacağını düşünüyorum. Amacımız Trabzon’da artık birlik bütünlüğü sağlamak. Bunun için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.”
Yani CHP Trabzon teşkilatlarında İmamoğlu rüzgarı esebilir.

Bu da demek oluyor ki, Ekrem İmamoğlu ve Volkan Canalioğlu’nun işaret edeceği il başkan adayı, yarışa şüphesiz önde başlayacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap