SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şiddetin mazereti olamaz!
25.07.2021

Toplumu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde tutan, saygı ve sevgi temelinde insanları birleştiren bir bayramı daha geride bıraktık…

Milli ve dini bayramlarımızı 1.5 yıldır koronavirüs salgını gölgesinde geçirsek de, eski normal günlerdeki gibi herkesin bir araya geldiği, sevgiyle kucaklaştığı kalabalık bayramlara yeniden kavuşmak herkesin ortak temennisi… 

Sevgi, hoşgörü, kardeşlik kavramları, en çok bayramlarda dile getirilse de basına yansıyan bir fotoğraf gösterdi ki sağlık çalışanlarına şiddet bayramda da devam etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi acil servisinde gerçekleştiği ifade edilen olayda, kalp krizi geçiren hastaya müdahale eden paramedik sağlık çalışanı ve asistan hekime saldırıda bulunulduğu belirtildi.


Saldırı sonrası sağlık çalışanlarının görevlerine devam ettiği öğrenilirken, polis olayla ilgili inceleme başlatmış.

Uzun zamandır içerisinde bulunduğumuz koronavirüs salgını sürecinde şüphesiz en büyük fedakarlığı sağlık çalışanları gösteriyor.

Bizler bu illetten bir an önce kurtulmak isterken, onlar hem kendilerini korumak hem de bizleri sağlığına kavuşturmanın sorumluluğu ile üstün bir gayretle çalışıyor.

Ve acı bir gerçek var ki, sağlık çalışanlarımız pandemi sürecinde büyük fedakarlıklarla çalışmalarına karşın, bir yandan da şiddet olaylarının hedefi olmaktan kurtulamıyor.

Hemen her gün farklı şehirlerden sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetle ilgili haberler okuyoruz…  


Sürecin en başında alkışlarla moral ve destek verdiğimiz sağlık çalışanlarının şiddetin hedefi haline gelmeleri noktasında herkes sorumluluğu ölçüsünde kendisini sorgulamalı. 

Evet, hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz, artık psikolojik olarak yorulduk, kurtulmak istiyoruz ama tepkimizi en son göstereceğimiz kişilerin sağlık çalışanları olduğunu artık net olarak anlamamız gerekiyor.

Sağlıkta şiddet haberlerinin kesilmemesi üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen ‘Sosyal Hizmetler ve Sağlık Sektöründe İş Yeri Şiddetinin Araştırılması ve Önlenmesi Projesi’ kapsamında Türkiye genelinde sağlıkta şiddet araştırması yapıldı.


Araştırmaya katılanların yüzde 67’si görev esnasında en az bir kez şiddetin bir türüne uğradığını açıkladı.

Şiddete uğrayan sağlık çalışanları, fiziksel şiddetin yüzde 76,6’sının hasta yakınlarından geldiğini söyledi. Şiddet gören sağlık çalışanlarının yüzde 84’ü sürekli endişe, korku ve tetikte olma durumu yaşadıklarını vurguladı.

Bu yazımın ardından muhtemelen sağlık çalışanları ile yaşanan olumsuz diyaloglarla ilgili mailler alacağım…

Tabii ki hepimizin zaman zaman karşılaştığı, iletişim eksikliği olan sağlık çalışanları, sayılarının az olduğuna inansam da yok değil…

Fakat sağlık gibi hassas bir konuda tüm tarafların daha hoşgörülü olması gerekmektedir…

Çünkü sadece sağlık çalışanlarına değil, şiddetin hiçbir türünün mazereti olamaz…

Tüm alanlarda sorunlarımızı konuşarak çözeceğimiz günlere kavuşmayı diliyorum.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap